Koop Lokaal

Algemeen

Veel ondernemers, met name winkeliers, horeca, sportscholen en de contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten in Molenlanden hebben door de coronacrisis een pittige tijd achter de rug. Aan de andere kant laten de ondernemers ook veerkracht en creativiteit zien. We starten de campagne Koop Lokaal om lokale ondernemers met hun bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Om daarmee inwoners te stimuleren juist nu gebruik te maken van het ruime aanbod aan winkels in de gemeente.

Koop Lokaal in Molenlanden

We willen natuurlijk deze enthousiaste ondernemers in het straatbeeld van Molenlanden behouden. Daarom stimuleren we onze inwoners om gebruik te maken van het prachtige aanbod van de lokale ondernemer.

We zetten de komende tijd bij Koop Lokaal bekende Molenlandse ondernemers in de schijnwerpers. Ieder van hen heeft zijn eigen verhaal over wat hen motiveert als ondernemer, welk effect de crisis op hen persoonlijk en op hun onderneming heeft gehad en hoe ze de toekomst zien. Later volgen er meer verhalen.

Lokale ondernemers onderscheiden zich vaak door hun persoonlijke advies, extra service, producten uit de buurt of kennis van het gebied. Ontdek bij Koop Lokaal wat hun meerwaarde voor jou is.

Maak kennis met lokale ondernemers

Familie Slingerland, Jumbo Molenaarsgraaf: Duurzaamheid gaat ook over lokale betrokkenheid

Lees hier het verhaal van vader en zoon Bert en Niels Slingerland
In het hart van de polder, te midden van een schilderachtig landschap, ligt een buurtsuper die zich onderscheidt door zijn lokale betrokkenheid en een assortiment dat naadloos aansluit op de wensen van de gemeenschap. Op een stralende vrijdagochtend ontvangen Bert en Niels Slingerland, vader en zoon, wethouder Economie Piet Vat om hun verhaal te delen. Als trotse ondernemers van het Jumbo-filiaal in Molenaarsgraaf sinds november 2023, hebben ze niet alleen een regionale functie verworven, maar ook een warme band gesmeed met de lokale gemeenschap.

Lees hier het hele interview

Een dorpswinkel met een verrassend aanbod

Zes jaar geleden begon het, een co-conceptstore waar particulieren hun passie konden uiten en de bijbehorende producten konden verkopen. De eerste conceptstore in de Alblasserwaard was een feit! Van die 6 jaren hebben Ina en Nikita, moeder en dochter, de laatste 3 jaar samengewerkt. Begonnen met kinderkleding en (baby-)speelgoed is de zaak inmiddels uitgegroeid tot een inspirerende plek. 

Lees hier het hele interview

Een bijzonder betaalbare woonbeleving kies je zelf!

Het verhaal van Pauline van der Vliet van Van der Vliet Wonen. 

Maak kennis met wéér een énorm enthousiaste onderneemster Pauline, een derde generatie onderneemster die met haar woonparadijs een uniek erfgoed voortzet. Haar familiegeschiedenis begon in 1973, toen haar grootouders het bedrijf op een bescheiden locatie in Arkel opstartten.

Lees hier het hele interview

Brandpunt Optiek: 'Moet jij niet naar Bartje?'

Het verhaal van Bartje Vlot van Brandpunt Optiek in Brandwijk.

Bartje Vlot klinkt gelijk gezellig aan de telefoon. En kordaat. En (klant)vriendelijk. Ze weet waar ze het over heeft als ze vertelt over haar unieke Brandpunt Optiek. Maar eerst iets over de ondernemer achter de opticien. Sinds 2005 is ze actief in Brandwijk. Eerst in een kleine winkel van 4x8 m2 (in de schuur) en voor vier halve dagen. 

Lees hier het hele interview

Conceptstore Ammers: veelzijdig, uniek en gezellig!

Het verhaal van Mirjam Driese van Conceptstore Ammers.

Sinds april 2022 is het Oranjeplein in Groot-Ammers een heuse conceptstore rijker. In februari 2023 nam Mirjam Driesen ‘Conceptstore Ammers’ over. Wat hier gebeurt is eigenlijk heel simpel en o zo doeltreffend. De winkel biedt ruimte aan verschillende, kleinere ondernemers die willen verkopen zonder een hele winkelruimte te hoeven huren. 

Lees hier het hele interview

‘Bij de Notabelen’ vind je voldoening en verstandelijke verrijking

Het verhaal van Anne Marie Planken van ‘Bij de Notabelen’. 

Op zoek naar een kapvergunning voor haar privé-boom stuitte Anne Marie Planken op de ‘Koop Lokaal’-campagne waardoor zij op zoek ging naar een Molenlandse contactpersoon om ‘Bij de Notabelen’ aan te melden. ‘Bij de Notabelen’ is een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in een winkel waar ze hun eigengemaakte producten verkopen.

Lees hier het hele interview

Koop allemaal iets, dan kunnen de ondernemers blijven bestaan!

Het verhaal van Wim Mauritz eigenaar van Aardappelen Groenten en Fruithandel

Bekend was hij wel met de campagne ‘Koop Lokaal’ want Hannelore de Bruijn, een gewaardeerde vaste klant, had hem namelijk opgegeven. “Mijn oproep is aan de mensen om lokale ondernemers te blijven helpen want zij zorgen voor lokale mogelijkheden en levendigheid. Deze campagne maakt de burger bewust.

Lees hier het hele interview

Alles is met alles verbonden; op Boerderij Eben-Haëzer zorgen we voor onze dieren en elkaar!

Het verhaal van Jasper Meerkerk co-owner van Boerderij Eben-Haëzer.

Vol trots vertelt Jasper Meerkerk over de ‘boerderij’ in Nieuw-Lekkerland waar sinds 21 mei 2021 ook een boerderijwinkel gevestigd is. Een bijzondere plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar voor elkaar, inclusief de dieren, gezorgd wordt. 

Lees hier het hele interview

Gezondheid heb je niet altijd in de hand, vitaliteit wél

Het verhaal van Marjolijn Bergwerff eigenaar van sportschool ‘Beter Doen'

Sportschool ‘Beter Doen’ in Giessenburg  werkt samen met de huisartsen en fysiotherapeuten in een geïntegreerd gezondheidszorgconcept. Medische fitnessgroepen van de fysiotherapeuten trainen onder begeleiding bij het sport- en leefstijlcentrum. “En is je kwaal verholpen, dan schuif je zo door naar de reguliere fitness.

Lees hier het hele interview

Ontdek de Graanbuurt opnieuw voor ‘je goeie goed’!

Het verhaal van Bertina Zijlmans eigenaar van ‘Gwoon Goed kleding’, ‘Klank en Ontspanning’ (een inspiratiewinkel met edelstenen en zingevende cadeaus) en een praktijk voor klankbelevingen, massages en workshops.

‘Gwoon Goed’ in de Graanbuurt is gespecialiseerd in maat 42 tot 56, voor de stoere en zelfbewuste vrouw.

Lees hier het hele interview

Iedereen heeft evenveel recht op mijn professionele tijd!

Het verhaal van anneke Wentink, eigenaar van PPPowervoet.

PPPowervoet in Bleskensgraaf is de voetverzorgingspraktijk van Janneke Wentink, een pedicure op een missie, want Janneke neemt met alle plezier tijd voor klanten vanuit haar overtuiging dat de voeten ons een leven lang dragen en dus gekoesterd mogen worden! Zo niet ‘moeten’ worden.

Lees hier het hele interview

Lokaal geeft een vrolijk ambachtelijke smaak

Het verhaal van René Tichelaar, eigenaar van De Gieser Wildeman.

Wie kent De Gieser Wildeman eigenlijk niet? Een prachtsterrenrestaurant in Noordeloos voor fine dining. En al 28 jaar in de warme handen van meesterchef en eigenaar René Tichelaar. Samen met wijnmeester Danny Dwarswaard en hun enthousiaste team van 18 personen. De Gieser Wildeman bestaat uit een à la carte restaurant en een bistro en biedt dus voor elk wat wils. De passie en hartelijkheid stralen je tegemoet bij binnenkomst. Iedereen groet en geeft je het gevoel dat je welkom bent.

Lees hier het hele interview

Wij gaan elke dag voor súpertevreden fans!

Het verhaal van Bas van Zessen, eigenaar van de gelijknamige winkel in Brandwijk.

Een stellige uitspraak van een opvallende ondernemer in de (bedrijfs)mode. Wie kent ‘Bas’ niet? ‘Kan niet bestaat niet’ is zijn lijfspreuk en daar is gelijk de toon mee gezet. De eigentijdse modewinkel in Brandwijk is een begrip. Eenmaal aangekomen, geniet je van de (gratis) parkeermogelijkheden, een heerlijk kopje koffie, de ruime collecties én gezellig personeel. Naast het grootste assortiment jeans van de Alblasserwaard zijn ook vele kwaliteitsmerken voor sportieve en geklede gelegenheden te vinden zoals Street One, Cecile, Jack & Jones, Opus, Soyaconcept, Red Button, Angel, Geisha en nog vele andere bekende merken. Voor hem en haar.

Lees hier het hele interview

Een klein gebaar geeft grote glans aan het leven!

Het verhaal van Mieke van den Boomgaard, Giessenburg

In de ouderwets gezellige dorpswinkel Miek-Kado voel je gelijk dat er aandacht in de lucht hangt. En of het nu om de gevarieerde boekencollectie gaat, het rijke aanbod van cadeau’s, boeken, kantoorartikelen, speelgoed, tijdschriften en wenskaarten, alles is met veel kennis van zaken geselecteerd.

Lees hier het hele interview

Een goede ‘buurondernemer’ is beter dan een verre vriend!

Het verhaal van Martijn Dekker (De Fietsspecialist Schelluinen) en Herman Muijlwijk (Autobedrijf Van Muijlwijk)

Toen het drie jaar geleden helemaal misging bij Martijn Dekker van Profile, de fietsspecialist, schoot Herman van Muijlwijk (KIA-dealer) hem spontaan te hulp. Martijns winkelpand, de vroegere supermarkt van zijn vader, brandde af en Herman bood hun oude showroom 150 meter verderop, zonder nadenken aan. Zo kon Martijn snel weer doorstarten toen zijn wereld op z’n kop stond.

Lees hier het hele interview

Sociaal ondernemend smullen

Het verhaal van Jolanda de Vries en Liesbeth van Lit, Sterk@Werk, kleinschalige dagbestedingslocaties o.a. lunchroom & cadeauwinkel Pand 83 in Nieuw-Lekkerland

In Pand 83 aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland kan er meer dan lekker lunchen of een goede kop koffie drinken. Jolanda: “Wat veel mensen niet weten is dat we ook leuke cadeaus verkopen en allerlei lokale (bak)producten. En we werken in dit pand samen met De kringloopwinkel en vluchtelingenwerk. Dat ging minder tijdens de coronacrisis, maar nu starten we dat weer op. Dus kom gerust eens langs, we zijn elke dag open van 10:00 tot 15:30 uur.”

Lees hier het hele interview

Online kopen MET persoonlijk advies

Het verhaal van Pauline van den Berg, M&M Mode&Meer, Groot-Ammers

“Ik wil graag dat mensen hier komen omdat ze zich welkom voelen in mijn winkel, dat ze zich gezien voelen en op hun gemak. Dat doe ik met goed, persoonlijk en eerlijk advies. Door mijn jarenlange ervaring kan ik goed inschatten wat iemand staat qua kleur en pasvorm. Er is geen webshop die dat biedt.”

Lees hier het hele interview

De smaak uit de streek beleven

Het verhaal van Leo Kool, Maria Johanna Hoeve, Noordeloos

Koop lokaal staat precies voor de wijze waarop Leo Kool, van de Maria Johannahoeve in Noordeloos, al jaren onderneemt. “Wij werken zo veel mogelijk met streekproducten. Er is hier zo veel kwaliteit te vinden, dat we alles het liefst lokaal inkopen. En naar grote tevredenheid en smaak van onze klanten. Zo steun je elkaar als ondernemers het beste denk ik: door lokaal je producten te kopen en verkopen.”

Lees hier het hele interview

Oproep

Je herkent de KoopLokaal ondernemers tegenwoordig aan de KoopLokaal sticker op hun deur. Wil jij ook een sticker voor op jouw deur of wil je een ondernemer aandragen voor een sticker? Mail dan naar ondernemersloket@jouwgemeente.nl en wij zorgen dat de sticker op de deur komt

Meer weten over Koop Lokaal?

Neem dan contact op met het Ondernemersloket Molenlanden via ondernemersloket@jouwgemeente.nl

Op social media kun je ons volgen via #kooplokaalmolenlanden