Koop Lokaal

Koop Lokaal in Molenlanden

Veel ondernemers, met name winkeliers, horeca, sportscholen en de contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten in Molenlanden hebben door de coronacrisis een pittige tijd achter de rug. Aan de andere kant laten de ondernemers ook veerkracht en creativiteit zien. We starten de campagne Koop Lokaal om lokale ondernemers met hun bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Om daarmee inwoners te stimuleren juist nu gebruik te maken van het ruime aanbod aan winkels in de gemeente.

Wethouder Teunis Jacob Slob: “We willen natuurlijk deze enthousiaste ondernemers in het straatbeeld van Molenlanden behouden. Daarom stimuleren we onze inwoners om gebruik te maken van het prachtige aanbod van de lokale ondernemer.”

We zetten de komende tijd bij Koop Lokaal bekende Molenlandse ondernemers in de schijnwerpers. Ieder van hen heeft zijn eigen verhaal over wat hen motiveert als ondernemer, welk effect de crisis op hen persoonlijk en op hun onderneming heeft gehad en hoe ze de toekomst zien. Later volgen er meer verhalen.

Lokale ondernemers onderscheiden zich vaak door hun persoonlijke advies, extra service, producten uit de buurt of kennis van het gebied. Ontdek bij Koop Lokaal wat hun meerwaarde voor jou is.

Maak kennis met lokale ondernemers

Sociaal ondernemend smullen

Het verhaal van Jolanda de Vries en Liesbeth van Lit, Sterk@Werk, kleinschalige dagbestedingslocaties o.a. lunchroom & cadeauwinkel Pand 83 in Nieuw-Lekkerland

In Pand 83 aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland kan er meer dan lekker lunchen of een goede kop koffie drinken. Jolanda: “Wat veel mensen niet weten is dat we ook leuke cadeaus verkopen en allerlei lokale (bak)producten. En we werken in dit pand samen met De kringloopwinkel en vluchtelingenwerk. Dat ging minder tijdens de coronacrisis, maar nu starten we dat weer op. Dus kom gerust eens langs, we zijn elke dag open van 10:00 tot 15:30 uur.”

Lees hier het hele interview

Online kopen MET persoonlijk advies

Het verhaal van Pauline van den Berg, M&M Mode&Meer, Groot-Ammers

“Ik wil graag dat mensen hier komen omdat ze zich welkom voelen in mijn winkel, dat ze zich gezien voelen en op hun gemak. Dat doe ik met goed, persoonlijk en eerlijk advies. Door mijn jarenlange ervaring kan ik goed inschatten wat iemand staat qua kleur en pasvorm. Er is geen webshop die dat biedt.”

Lees hier het hele interview

De smaak uit de streek beleven

Het verhaal van Leo Kool, Maria Johanna Hoeve, Noordeloos

Koop lokaal staat precies voor de wijze waarop Leo Kool, van de Maria Johannahoeve in Noordeloos, al jaren onderneemt. “Wij werken zo veel mogelijk met streekproducten. Er is hier zo veel kwaliteit te vinden, dat we alles het liefst lokaal inkopen. En naar grote tevredenheid en smaak van onze klanten. Zo steun je elkaar als ondernemers het beste denk ik: door lokaal je producten te kopen en verkopen.”

Lees hier het hele interview

Oproep

Allereerst staan bovengenoemde drie ondernemers in de schijnwerpers. We kunnen en willen als gemeente niet volledig zijn in het benoemen of onder de aandacht brengen van álle winkels, horecabedrijven en dienstverleners. Daarom nodigen we u uit: Welke ondernemer moet volgens u in de schijnwerpers? Wie wilt u de kans geven om zijn/haar verhaal te vertellen bij Koop Lokaal? Laat het ons weten door een mail te sturen aan ondernemersloket@jouwgemeente.nl

Meer weten over Koop Lokaal?

Neem dan contact op met het Ondernemersloket Molenlanden via ondernemersloket@jouwgemeente.nl

Op social media kun je ons volgen via #kooplokaalmolenlanden