Koop Lokaal PPPowervoet

Iedereen heeft evenveel recht op mijn professionele tijd!

Wie: Janneke Wentink
Van: PPPowervoet, Bleskensgraaf
Website: 

PPPowervoet in Bleskensgraaf is de voetverzorgingspraktijk van Janneke Wentink, een pedicure op een missie, want Janneke neemt met alle plezier tijd voor klanten vanuit haar overtuiging dat de voeten ons een leven lang dragen en dus gekoesterd mogen worden! Zo niet ‘moeten’ worden.

Aan het woord is een onderneemster met hart voor haar klanten, voor haar vak én voor de omgeving. Zij had in het Kontakt gelezen over de ‘Koop Lokaal’-campagne van de gemeente Molenlanden om lokale ondernemers te waarderen en stimuleren en had zelf Haarstudio Corrie uit Molenaarsgraaf opgegeven.

Haar bedrijf kenmerkt zich door laagdrempeligheid qua locatie en klantbehandeling. Janneke zegt hierover: “Doe maar gewoon en niet te hoogdravend; ik neem graag de tijd voor mijn klanten. Iedereen heeft evenveel recht op tijd en dus aandacht. Ik hou van een no-nonsense aanpak en dat is precies wat mijn klanten zoeken. Net als een redelijke prijs. In de stad betaal je namelijk vaak meer.”

Janneke vervolgt: “Door deel te nemen aan de KoopLokaal-campagne kan ik laten zien dat je niet meer naar Papendrecht, Dordrecht of Alblasserdam hoeft nu PPPowervoet dichtbij en goed bereikbaar is. Daar helpt de campagne van de gemeente Molenlanden enorm bij. Vroeger waren er in Bleskensgraaf zoveel winkels en nu is alles weg, en er is ook geen pinautomaat meer aanwezig!”

Janneke wil verder groeien en vindt het vooral mooi dat er professionele voetvoorziening op het dorp is, zodat mensen zelf kunnen komen, minder afhankelijk zijn en dus langer zelfredzaam blijven. “Voor persoonlijke verzorging kan je dus prima in het dorp blijven want we hebben inmiddels een masseur, kapper, schoonheidsspecialiste, een medisch pedicure (die samenwerkt met PPPowervoet) en een nagelstyliste. Tijd voor jezelf vind je dus dicht bij huis; je moet alleen wél even weten dat het er is.”

PPPowervoet loopt weer goed (mooie woordspeling ;-)). Na een grote verbouwing, een verhuizing van Dordrecht naar Bleskensgraaf, een hernia-operatie en de nodige coronaperikelen -tijdens de 1e lockdown waren de zorginstellingen voor de pedicure gesloten- bleef het mondkapje in de praktijk over. “Niet voor mijn klanten maar puur voor de hygiëne. Klanten zeggen vaak dat ik dat kapje niet hoef te dragen, maar dat deden wij voor corona ook al. Het dragen van het mondkapje is trouwens niet alleen voor de hygiëne maar ook voor mijn gezondheid. Het krijgt nu ineens een lading en dat is niet nodig. Door corona konden klanten niet meer de trap op en daarom is het mooi dat we in de nieuwgebouwde praktijk op de begane grond zitten, zodat we volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Er is veel geïnvesteerd dus extra klandizie kunnen we goed gebruiken”, besluit Janneke. Janneke werkt nu nog 26 uur in de gehandicaptenzorg waar ze op termijn minder gaat werken om zo meer beschikbaar te zijn voor haar eigen praktijk.

Janneke hoopt tot slot dat mensen weer wat vriendelijker naar elkaar worden want er zijn veel korte lontjes. Een mooie uitsmijter van Janneke: “Denk na voordat je iets roept, stop met mopperen en zet tegenvallers om in iets positiefs”. Haar andere hartenkreet gaat over omzien naar elkaar: een vriendelijke groet kan al een groot verschil maken of een telefoontje in plaats van een appje, volgens Janneke. Wees er gewoon voor elkaar!