Koop Lokaal Gwoon Goed

Ontdek de Graanbuurt opnieuw voor ‘je goeie goed’!

Wie: Bertina Zijlmans
Van: ‘Gwoon Goed kleding’, ‘Klank en Ontspanning’ (een inspiratiewinkel met edelstenen en zingevende cadeaus) en een praktijk voor klankbelevingen, massages en workshops.
Website: www.gwoongoed.nl

Bertina Zijlmans is een enthousiaste ondernemer met 3 ondernemingen in de (bewust gekozen) Graanbuurt: ‘Gwoon Goed kleding’, ‘Klank en Ontspanning’ (een inspiratiewinkel met edelstenen en zingevende cadeaus) en een praktijk voor klankbelevingen, massages en workshops. Aangedragen door klant Lesley Vonk, die ‘gwoon’ Bertina aangemeld heeft als ondernemer die meer in de spotlights mag staan. Bertina is onder de indruk van deze spontane aanmelding.

“De naam ‘Gwoon Goed’ is ontstaan omdat iedereen goed is zoals hij/zij is en het woord ‘goed’ ook werd gebruikt voor stoffen/kleding”, aldus Bertina. “Je kent het vast nog van vroeger als je iets fijns aanhad en je sprak over ‘Je goeie goed’ ;-)!

Ik heb coaching gedaan en dan komt ‘goed luisteren’ zo van pas in de winkel, als mensen bij een kopje koffie hun verhaal kwijt kunnen. De klant is bij ons meer dan speciaal. Ik heb mij gespecialiseerd in maat 42 tot 56, voor de stoere en zelfbewuste vrouw; makkelijk draagbare en leuke kleding helpt daarbij. Onze collega’s helpen allemaal ‘warm’ en zorgen ervoor dat klanten met een lach de deur uitgaan. Liever een klant de deur uit met niets -en eerlijk gezegd hebben wat we van een outfit vinden, zodat de klanten met plezier terugkomen- dan dat ze ergens anders horen dat het niet staat’, dát drijft ons elke dag. Een treffend voorbeeld is dat er een klant was die niets mooi vond aan zichzelf en haar outfits en na een bezoek aan Gwoon Goed naar buiten ging vol verbazing dat ze met de juiste kleding zichzelf weer mooi kon vinden. Dan glimmen wij en ben ik heel trots op mijn team. Of dat klanten later een appje sturen dat ze zoveel complimenten krijgen.”

De sympathieke actie ‘Koop Lokaal’ helpt volgens Bertina goed om mensen aan te zetten dichter bij huis te kopen. “Ga eerst lekker kijken wat er daar te koop is voordat je online gaat; dat kan altijd nog. En hoe gezellig zijn die lokale ontmoetingen?! Plus milieutechnisch ook nog eens beter met minder rondrijdende bezorgdiensten.”

Bertina vervolgt: “Het gaat weer goed met de winkel al zijn we na de coronaperiode nog steeds aan het inhalen. Kleding gaat met pieken en dalen. Wij zitten gelukkig in een groeifase en daarnaast hebben we als een gek ingespeeld hebben op kansen via sociale media. Toen de mensen niet fysiek naar de winkel konden komen, hebben wij de winkel via filmpjes ‘thuis’ gebracht. We zijn hele ávonden aan het bezorgen geweest. Ik ben daarbij blij met onze fijne burgemeester want hij zorgde ervoor dat ondernemers door konden gaan; toen we een maximumaantal klanten in de winkel mochten hebben, zag hij de hele Graanbuurt als 1 winkel waar je voor een vastgestelde tijd met een toegangsticket naar binnen kon. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.”

De toekomst bekijkt Bertina zonnig en positief; ze bestaan 5 jaar en plakken er graag nog eens 5 of 10 jaar aan vast. “Ik ga deze fase met een glimlach in om nog veel meer mensen gelukkig te maken met onze kleding. Met een toverstokje zou ik zo toveren dat alle mensen tevreden zijn over en met zichzelf. Mensen zijn zo mooi, elk op hun eigen manier! Volg ons ‘gwoon’ op Facebook om een gevoel bij ons te krijgen en voor speciale acties!”

“Ik zou tot slot nog willen zeggen: ontdek de Graanbuurt opnieuw. Hoe meer mensen ons weten te vinden, hoe meer blije gezichten de Alblasserwaard inlopen. Voel je meer dan welkom bij Gwoon Goed!”