Koop Lokaal Miek-Cadeau

Een klein gebaar geeft grote glans aan het leven!

Wie: Mieke van den Boomgaard
Van: Miek-Cadeau een Boek-Kadoshop in Giessenburg

Het verhaal van Mieke van den Boomgaard, eigenaar van Miek-Cadeau, een Boek-Kadoshop in Giessenburg.

In de ouderwets gezellige dorpswinkel Miek-Kado voel je gelijk dat er aandacht in de lucht hangt. En of het nu om de gevarieerde boekencollectie gaat, het rijke aanbod van cadeau’s, boeken, kantoorartikelen, speelgoed, tijdschriften en wenskaarten, alles is met veel kennis van zaken geselecteerd.

Mieke van den Boomgaard las de verschillende artikelen van ‘Koop Lokaal’ altijd al met veel plezier en interesse. Dat ze nu zelf haar verhaal mag vertellen vindt ze mooi. Mieke zegt hierover: “Ik waardeer het initiatief van de gemeente Molenlanden om lokale ondernemers onder de aandacht te brengen omdat je zo kennismaakt met winkels in de buurt die een verrassend rijk aanbod hebben en met ondernemers die met liefde in hun winkel staan. Zo krijgen we meer bekendheid”.

Ze is verder van mening dat je elkaar nodig hebt om een aantrekkelijk woon-, werk-, school- en verenigingsleven te houden. Mieke is een actieve ondernemer, want ze staat ook regelmatig voor de klas om voor te lezen, verhalen uit te spelen en zo kinderen uit te dagen om te gaan lezen. “De onbevangenheid van de kinderen geeft je vleugels om weer nieuwe activiteiten te bedenken!”

Een florerende middenstand in het Giessenburgse straatleven geeft kleur aan het dorp volgens Mieke. Online bestellen bij grote landelijke ketens is niet nodig wat haar betreft. “Vaak weten consumenten, gemeenten en scholen niet wat voor schatten er in de buurt te vinden zijn en hoe prettig is het dat je geen nummer bent, maar écht iemand, door de persoonlijke benadering en aandacht. Denk bijvoorbeeld eens aan een kerstpakket uit eigen dorp, dat komt alle lokale ondernemers ten goede.”

De Dorpsstraat in Giessenburg is daarvoor een ideale locatie. Middenin het dorp is er daarmee een ontmoetingsplek waar je een fijn gesprek kunt voeren. “Dat hóórt gewoon bij het product want je bent veel meer dan een verkoopplek!” Wij zijn sinds kort aangesloten bij de Blz.nl/Libris, een collectief samenwerkingsverband van boekhandels waarbinnen we inkoop en promotie gezamenlijk oppakken terwijl we onze eigen identiteit en uitstraling kunnen behouden. Voordeel is wel dat we hierdoor op een onderscheidende manier op 80m2 alle boeken kunnen aanbieden; 24 uur per dag met uitlevering op dinsdag en vrijdag. Dan pakken we alles mooi en duurzaam in; bij ons geen standaardzakjes”, aldus Mieke.

Over de crisisperiode wil Mieke kwijt dat ze vooral dankbaar is dat het dorp hen gedragen heeft; er werd hulp aangeboden waardoor er elke dag een bezorger was die de gekochte producten thuisbezorgde. En ook het personeel bleef door dik en dun de schouders onder de winkel zetten. Het was pittig maar ze heeft ook veel geleerd want Mieke moest haar eigen prioriteiten bijstellen om de winkel door de crisisperiode te loodsen. Mieke licht toe: “We hebben mensen aan het lezen gekregen; dat gaf rust, verrijking en dus dierbare quality time in een gejaagde maatschappij. Ik hoop dit nog heel lang met veel plezier met de mensen om mij heen te mogen doen. Ik hoef niet te groeien maar wil houden wat we hebben en volledig kunnen focussen op het klantcontact dat we zo belangrijk vinden.” Hoewel wat extra vierkante meters wél zouden helpen om meer te kunnen laten zien aan haar gewaardeerde klanten.