Koop Lokaal Profile de Fietsspecialist

Een goede ‘buurondernemer’ is beter dan een verre vriend!

Wie: Martijn Dekker
Van: Profile, de Fietsspecialist Schelluinen
Website: https://www.profiledefietsspecialist.nl

Toen het drie jaar geleden helemaal misging bij Martijn Dekker van Profile, de fietsspecialist, schoot Herman van Muijlwijk (KIA-dealer) hem spontaan te hulp. 

Martijns winkelpand, de vroegere supermarkt van zijn vader, brandde af en Herman bood hun oude showroom 150 meter verderop, zonder nadenken aan. Zo kon Martijn snel weer doorstarten toen zijn wereld op z’n kop stond. Martijn zegt hierover: “Je ervaart in zo’n situatie op wie je kunt bouwen en soms komt dat uit een totaal onverwachte hoek”. Gevraagd naar een leuke anekdote vertelt Martijn over die oudere mevrouw, die de gereedschapskist van haar overleden man van zolder haalde en kwam brengen op de fiets. Hartverwarmend!

In juli 2021 kon Martijn zijn winkel aan de Kerkweg weer heropenen en dit loopt weer goed: “De fietsenwinkel groeit maar dat mag nooit ten koste gaan van de aandacht voor mijn gewaardeerde klanten want bij ons is elke klant uniek en mag niemand een nummer zijn!”

Dorpsbewoners

Herman van Muijlwijk, zelf ook ondernemer in een mooie nieuwe showroom aan de Sportlaan, onderstreept het belang van lokaal kopen. “Deze actie is niet alleen voor de lokale ondernemer, maar óók voor de dorpsbewoners want zo zie je elkaar nog eens. En de ondernemers zijn hierdoor bovendien in staat het verenigingsleven financieel te ondersteunen.”

Circulair ondernemen noemt hij dat. “Koop je fiets in de buurt en hou je leefomgeving levendig en warm.” Hoewel hij zijn actie vanzelfsprekend vindt, waardeert hij het enorm dat hij en zijn zwager de officiële opening mochten doen van Martijns nieuwe pand. “Martijn is betrokken en staat middenin het dorp, kreeg hulp van familie, vrienden en dorpsgenoten; dat dit hem gegund is, is niet voor niets!”.

Goede buur

Zo ziet u maar, een goede buur is belangrijk. U herkent de deelnemende ondernemers aan de sticker ‘Koop Lokaal’.

Koop Lokaal, koop sociaal wat de heren ondernemers betreft!

Sticker Koop Lokaal

Na de aftrap van de Koop Lokaal campagne deed Herman van Muijlwijk de suggestie aan de gemeente om stickers te maken van het Koop Lokaal logo. Zo kunnen andere bedrijven, winkeliers en inwoners hun steun zichtbaar maken. Een geweldig idee! Wilt u deze sticker ook ophangen? Stuur dan een berichtje naar ondernemersloket@jouwgemeente.nl, dan sturen we deze op.