Koop Lokaal: een dorpswinkel met een verrassend aanbod

Zes jaar geleden begon het, een co-conceptstore waar particulieren hun passie konden uiten en de bijbehorende producten konden verkopen. De eerste conceptstore in de Alblasserwaard was een feit! Van die 6 jaren hebben Ina en Nikita, moeder en dochter, de laatste 3 jaar samengewerkt.

Begonnen met kinderkleding en (baby-)speelgoed is de zaak inmiddels uitgegroeid tot een inspirerende plek waar Ina de scepter zwaait in het achterste deel van de winkel. Hier is een groot en verrassend aanbod baby- en peuterkleding te vinden en zijn er veel opties voor een leuk kraamcadeau. Nikita’s domein is het voorste deel van de winkel waar je originele cadeauartikelen kunt kopen én tapparfum. Ina zegt hierover: “Onze winkel bestaat uit een breed assortiment voor verschillende doelgroepen.” Nikita werkt daarnaast ook nog in de zorg voor 30 uren, waardoor zij veelal achter de schermen bezig is en de klanten vooral haar moeder Ina als gezicht van de winkel zullen herkennen. Het was Nikita die de ‘tapparfum’ introduceerde waarbij, de naam zegt het al, parfum (voor een leuk prijsje) wordt getapt in een 30, 50 of 100 ml (herbruikbare) flacon. Het grootste tappunt uit de regio, met maar liefst meer dan 160 verschillende parfums, bevindt zich nu in Giessenburg! Alle geuren worden gemaakt op oliebasis, waardoor de geur erg lang blijft ‘hangen’ en je dus lang plezier hebt van je aankoop.

De maandagen houden moeder en dochter altijd vrij om op pad te gaan en hun aanwezigheid op markten voor te bereiden. Naast de webshop www.speciaal4jou.nl en www.lyvas-lifestyle.nl, die gelukkig ook de nodige aandacht vragen, want het loopt goed online.

 “Onze klanten komen uit de wijde omgeving zoals Bleskensgraaf, Ottoland en Arkel; voor de parfum komen ze zelfs uit bijvoorbeeld Werkendam en Arnhem.”

Gevraagd naar hun visie geven Ina en Nikita aan dat zij het belangrijk vinden dat klanten binnen (durven) komen om op hun gemak te kunnen ‘snuffelen’.

De nuchtere familie-ondernemers vinden het belangrijk dat de winkel gezellig is en dat iedereen zich welkom voelt bij een groot en betaalbaar assortiment. Het gevoel van een dorpswinkel! “Dát is het grootste compliment dat je kunt krijgen; als iemand zich niet bezwaard voelt om niets te kopen, gezellig een praatje maakt en geniet van zijn/haar shopervaring”, zegt Ina.

“Heb je 2 euro van opa of oma gekregen of zoekt een kind iets betaalbaars voor Moederdag of Vaderdag, dan moet je daar ook iets voor kunnen kopen”, aldus Nikita. Zij willen hiermee de toon zetten voor de winkel, fijn en nauw contact met hun klanten hebben en open en eerlijk communiceren. “Wij hebben iedere dag opnieuw plezier in wat we doen, zolang we zien dat de klanten genieten van ons aanbod en enthousiasme.”

Ina en Nikita gaan regelmatig markten af met 2 kramen, één voor de tapparfum en cadeauartikelen en één voor moeder-, baby- en kleuterkleding. Verder zijn ze regelmatig te vinden bij Ladies Nights in de omgeving. Nikita sluit af: “Wij vinden het belangrijk, gezellig en fijn om de maatschappij op deze manier iets op te kunnen vrolijken, en dat zien we terug bij onze klanten. In het verlengde daarvan ligt ons plan om een terugkerende jaarmarkt te gaan organiseren op de laatste zaterdag van juni, op het sportterrein in Giessenburg. Dus ik zou zeggen: hou die dag alvast vrij in je agenda!”.