Paspoort

U vraagt een paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Daarvoor maakt u een afspraak bij ons servicepunt in Bleskensgraaf. U betaalt bij de aanvraag. Na de aanvraag duurt het ongeveer 6 werkdagen voordat uw paspoort gereed is.

Afspraak maken

 

U kunt als ouder niet namens uw kind(eren) een paspoort aanvragen. U maakt voor uw kind(eren) (gelijktijdig) een afspraak.

Goed om te weten

Spoedaanvraag

Als u een paspoort voor 14:30 uur aanvraagt ligt het de volgende werkdag vanaf 10:45 uur voor u klaar. M.u.v. de dinsdag en donderdag, dan ligt het document vanaf 13.30 uur voor u klaar.

Toestemming minderjarig kind

Voor de aanvraag van een identiteitskaart voor kinderen t/m 11 jaar of de aanvraag van een paspoort t/m 17 jaar moeten beide ouders/gezaghebbers toestemming geven. U kunt digitaal alvast toestemming geven via onderstaande link.

Toestemming geven 

Heeft u geen DigiD dan kunt u het toestemmingsformulier ingevuld en ondertekend meebrengen met een kopie van uw legitimatiebewijzen.

Kwijt of gestolen

Geef zo snel mogelijk door dat uw paspoort kwijt of gestolen is. Hiermee kunt u identiteitsfraude voorkomen. De levertijd bij vermissing kan langer zijn dan 6 werkdagen. Een spoedprocedure is dan niet altijd mogelijk.

Bezorgen of ophalen

Bezorgen: u kunt ervoor kiezen om uw document (gratis) door AMP Groep te laten bezorgen. Dit kan op afspraak op vrijwel elk adres in Nederland. 

Ophalen: u kunt uw document ook ophalen. U maakt hiervoor een afspraak via ons online afsprakensysteem.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben altijd een eigen paspoort of identiteitskaart bij zich als ze naar het buitenland reizen. Zie ook: reizen met kinderen.

Zakenpaspoort

Reist u veel? Vraag dan bij uw afspraak een zakenpaspoort aan. Een zakenpaspoort heeft meer bladzijden voor visumstempels.

Geldigheid

Een paspoort voor een volwassene is in principe 10 jaar geldig. Voorwaarde is wel dat de pasfoto nog lijkt. Als uw uiterlijk erg verandert kan het nodig zijn een nieuw paspoort aan te vragen. Ook als het nog niet verlopen is.  

Een paspoort voor een kind tot en met 17 jaar is 5 jaar geldig. 

Meenemen

Bij een paspoort voor volwassene neemt u mee

 • al uw paspoorten en/of identiteitskaarten, ook al zijn ze niet meer geldig
 • 1 pasfoto in kleur, niet ouder dan 6 maanden, die voldoet aan de eisen. Op het servicepunt in Bleskensgraaf is een pasfotohokje.
  • Maar let op!: Dit is een zelfbedieningsapparaat. Denkt u deze niet zelf te kunnen bedienen, laat u dan bij een vakfotograaf de pasfoto maken.
  • Het apparaat is niet geschikt voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Wij adviseren u met kleine kinderen naar een vakfotograaf te gaan. 
 • pinpas

Bij een paspoort voor een kind neemt u mee

 • alle paspoorten en/of identiteitskaarten van het kind, ook al zijn ze niet meer geldig
 • 1 pasfoto in kleur, niet ouder dan 6 maanden, die voldoet aan de eisen. Op het servicepunt in Bleskensgraaf is een pasfotohokje.
  • Maar let op!: Dit is een zelfbedieningsapparaat. Denkt u deze niet zelf te kunnen bedienen, laat u dan bij een vakfotograaf de pasfoto maken.
  • Deze is echter niet geschikt voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Wij adviseren u met kleine kinderen naar een fotograaf te gaan.
 • het kind zelf, bij aanvragen, afhalen of de bezorgafspraak
 • van alle ouders/gezaghebbers die niet via DigD toestemming gegeven hebben: het ingevulde toestemmingsformulier en een (kopie van) een geldig paspoort of identiteitskaart van de ondertekenaars.
 • pinpas

Kosten

Soort  Bedrag Geldigheid
Paspoort 18 jaar en ouder € 77,75 10 jaar
Paspoort tot en met 17 jaar  € 58,80 5 jaar
Zakenpaspoort 18 jaar en ouder € 77,75 10 jaar
Spoedaanvraag € 52,95 extra ---