Landbouw

Boerenoverleg

Het Rijk heeft Provincie Zuid-Holland de opdracht gegeven om uiterlijk juli 2023 met een Gebiedsplan te komen dat bijdraagt aan doelen voor natuur, water en klimaat. De provincie wil dit samen met gebieden oppakken. De gemeente Molenlanden vindt dat de boeren in de gemeente eerst hun mening mogen geven over de vraag of dit vanuit het gebied, bottom-up, zou kunnen worden aangepakt.

Bijeenkomsten 2023

Boerenbijeenkomst 19 april 2023
Op 19 april 2023 organiseert de gemeente Molenlanden in samenwerking met vertegenwoordigers van de boerenwerkgroep opnieuw een boerenbijeenkomst. Na de bijeenkomst van 19 december 2022 is er veel gebeurd waarover we de agrariërs graag informeren.

Klik hier voor meer info en aanmelden

Brief boerenbijeenkomst

Binnenkort organiseert de gemeente samen met de boerenvertegenwoordigers weer een boerenbijeenkomst. We informeren u met deze brief alvast in het kort over wat er na 19 december allemaal is gebeurd. Ook geven we een beknopte vooruitblik.

Laatste nieuws boerenoverleg

Bijeenkomsten 2022

Bijeenkomst 19-12-2022

Op 19 december heeft weer een boerenbijeenkomst plaatsgevonden in de Til in Giessenburg. Deze bijeenkomst werd bezocht door 175 agrariërs uit de Alblasserwaard. 

Communique boerenbijeenkomst 19 december 2022

Bijeenkomst 29-09-2022

Op 29 september hebben 180 boeren en boerinnen uit de Alblasserwaard op uitnodiging van de gemeente Molenlanden gesproken over de toekomst van de landbouw. Onder hen waren veel jonge ondernemers. De avond was een vervolg op de bijeenkomst van 29 augustus 2022.

Communiqué Boerenbijeenkomst Alblasserwaard 29 september 2022

Bijeenkomst 29-08-2022

Op 29 augustus hebben 320 boeren en boerinnen uit de hele Alblasserwaard op uitnodiging van de gemeente Molenlanden gesproken over de toekomst van de landbouw. Onder hen waren veel jonge ondernemers. In de Alblasserwaard zijn ca. 375 melkveehouders en daarvan was het grootste deel aanwezig. De gemeente Molenlanden en boerenvertegenwoordigers hebben de bijeenkomst in samenspraak met de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld Giessendam, Sliedrecht en Alblasserdam georganiseerd. Voor een gesprek met overige, onder andere niet grondgebonden, agrarische bedrijven organiseert de gemeente nog een ander moment.

Communique boerenbijeenkomst 29 augustus 2022

Bijeenkomst 06-07-2022

Op 6 juli spraken vertegenwoordigers van boerenorganisaties in de Alblasserwaard, gemeente Molenlanden en provincie Zuid-Holland over de toekomst van de landbouw in de Alblasserwaard. Het was een open en constructief gesprek waarin onder andere duidelijk werd dat samenwerking noodzakelijk is. Via onderstaande link vindt u meer informatie over deze avond.

Communiqué Boerenbijeenkomst Alblasserwaard 6 juli 2022

Meer informatie?

Voor meer informatie en met vragen kunt u altijd mailen naar landbouw@jouwgemeente.nl. U krijgt dan per mail een reactie of u wordt gebeld.