Vertrouwenspersoon en meldpunt

De gemeente doet steeds haar uiterste best om uw vragen te beantwoorden en/of uw aanvragen zo zorgvuldig mogelijk af te handelen. Bent u echter niet tevreden of heeft u een meningsverschil met een medewerker van het Sociaal loket of Sociaal Team? Of bent u het niet eens met een besluit over uw Wmo-aanvraag? Laat het ons weten. 

U kunt ook rechtstreeks terecht bij de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon luistert, denkt met u mee en komt op voor uw belangen. Zij is een onafhankelijke ervaringsdeskundige met wie u in vertrouwen uw problemen, ontevredenheid of klachten kunt bespreken. De vertrouwenspersoon neemt hierin een bemiddelende rol en is dus onpartijdig. Deze hulp is gratis.

U blijft zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van een eventueel bezwaar bij de gemeente. 

Contactgegevens

Ria de Die
telefoon: 06 1997 5205 
email: r.dedie@hetlsr.nl
website: www.hetlsr.nl

Wilt u (anoniem) uw ervaringen delen over de zorg die u krijgt? Of heeft u een vraag rondom aspecten van hulpverlening of ondersteuning, uitvoering van de Wmo, Jeugdhulp en de Participatiewet ? Dan is het sociaal meld- en adviespunt er voor u. 

Wat voor soort meldingen?

Het sociaal meld- en adviespunt is ingericht om inwoners met suggesties, ideeën, vragen of klachten over het sociaal domein een luisterend oor te bieden of te adviseren over de mogelijk te zetten vervolgstappen. Dat kan bijvoorbeeld een positieve ervaring met de gemeente zijn of een opmerking ter verbetering. Maar ook met een klacht over het contact met een medewerker van de gemeente kunt u hier terecht. Of u heeft een vervelende ervaring bij de ondersteuning die u ontvangt van het sociaal team. Uw meldingen helpen om de dienstverlening te verbeteren.   

Bereikbaarheid

Het meldpunt is telefonisch bereikbaar op maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur en op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur via 030 20 93 488. Een onafhankelijke medewerker van het Landelijk steunpunt (mede) zeggenschap (LSR) staat u te woord en helpt u verder. De vraag of opmerking kan, indien u dit wenst, gedeeld worden met de vertrouwenspersoon Wmo, vertrouwenspersoon jeugd of de gemeente. Het meld- en adviespunt is ook bereikbaar per e-mail via meldenadviespunt@hetlsr.nl.