Uw gft & etensresten zetten de tuin in bloei

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen uw tuin extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost! Deze grondstof wordt van uw ingeleverde gft & etensresten gemaakt. Onder andere klokhuizen, aardappelschillen en pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost. Om u te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten biedt gemeente Molenlanden tijdens de Compostdag op 16 maart gratis compost aan!

Gratis compost scheppen

Tijdens de Compostdag op zaterdag 16 maart kunt u gratis compost ophalen bij diverse locaties in de gemeente Molenlanden. Deze locaties zijn terug te vinden op de website www.molenlanden.nl/duurzaam U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om de compost in te vervoeren.

De voordelen van compost

Wist u dat iedere volle gft-bak van 140 liter gelijk staat aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en zorgt dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen. De beste periode voor het strooien van compost is maart of april, voorafgaand aan het groeiseizoen. Bij zware kleigrond is het verstandig om (ook) in de herfst compost de strooien. Compost is niet geschikt om de tuin op te hogen.

Meer informatie

De compostactie vindt plaats op zaterdag 16 maart op diverse locaties. Inwoners van gemeente Molenlanden mogen gratis compost komen scheppen. LET OP: Bij het vervoeren van losse lading, zoals compost, is het verplicht om een aanhanger af te dekken met een zeil of net. Doet u dit niet, dan riskeert u een forse boete.