Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 • Nog onvoldoende netcapaciteit voor bedrijven op de wachtlijst Stedin

  Op 2 oktober vorig jaar kondigde Stedin netcongestie aan in het oostelijke deel van Molenlanden en omliggende gemeenten voor grootverbruikers van elektriciteit, waardoor zij geen nieuwe of grotere transportovereenkomsten kunnen afsluiten. Kleingebruikers en teruglevering van zelf opgewekte elektriciteit blijven onaangetast.

 • Help mee bij de verkiezing op 6 juni

  Op donderdag 6 juni is de Europees parlementsverkiezing. Het is belangrijk dat we als gemeente de verkiezing weer goed organiseren. Daar hebben wij uw hulp hard bij nodig.

 • Advies geen eieren eten van hobbykip blijft van kracht

  Met de lente in volle gang begint ook het legseizoen voor kippen. Helaas bevatten eieren van hobbykippen nog steeds te veel PFAS. Het advies van RIVM en GGD Zuid-Holland Zuid om deze eieren niet te eten blijft gelden.

 • Column Theo Segers: Geen grap

  Ik beken dat mijn vorige column een 1 aprilgrap was, maar laten we nu serieus zijn: we moeten ervoor zorgen dat de jaarwisseling 2024/2025 de gemeenschap geen euro aan vandalisme kost.

 • Column Theo Segers: Nieuwe belasting: vuurwerkschade

  Als uw burgemeester heb ik het besluit genomen om een nieuwe belasting in te voeren voor onze gemeenschap. Na wederom aanzienlijke schade tijdens de jaarwisseling van 2023/2024, tot een totaal van €24.850,-, is het duidelijk dat actie nodig is.

 • Motoren op de dijk: Houd het veilig en plezierig

  Motorrijdersactiegroep MAG, politie, Waterschap Rivierenland, Vijfheerenlanden en Molenlanden slaan de handen ineen om overlast op de dijken aan te pakken. Deze week plaatsen ze in dit teken borden op de dijkwegen. De borden roepen weggebruikers op met gepaste snelheid en niet in groepen over de dijken te rijden.

 • Opvang asielzoekers Bleskensgraaf langer open

  In februari 2023 opende gemeente Molenlanden in samenwerking met Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de tijdelijke gemeentelijke opvang (TGO), ook wel crisisnoodopvang, voor vluchtelingen in de Polderoffice aan de Melkweg in Bleskensgraaf. De opvang zou tot en met maart 2024 aanstaande lopen. Dinsdag 19 maart heeft het college besloten om de opvang langer open te houden. De opvang wordt minimaal verlengd tot en met 1 januari 2025. Inwoners en ondernemers van Bleskensgraaf ontvangen hier deze week een brief over.

 • Column Theo Segers: Landelijke Opschoondag

  Ken je 'Holle Bolle Gijs' nog uit de Efteling? Als kind was ik gefascineerd door zijn dankbaarheid telkens als er afval in zijn mond belandde. Buiten de sprookjeswereld blijft zwerfafval een probleem. Gelukkig is er de Opschoondag op 23 maart. Laten we niet wachten op één dag, maar het hele jaar door samenwerken om onze omgeving schoon te houden. Sluit je aan bij een lokale actie of organiseer er zelf een. Samen maken we Molenlanden afvalvrij!

 • Leerlingen basisschool genieten van techniek

  Een kijkje achter de schermen bij verschillende lokale bedrijven. Dat deden de groep 7 leerlingen van zes basisscholen uit Noordeloos, Giessenburg, Hoogblokland, Arkel, Schelluinen en Hoornaar vandaag tijdens de Techniekroute.