Samenlevingsprogramma

Het samenlevingsprogramma is als het ware de ‘to do’ lijst van Molenlanden. Een agenda van onderwerpen die met prioriteit moet worden opgepakt of aangepakt en de uitdagingen waar we de komende jaren samen snel mee aan de slag gaan. Het samenlevingsprogramma sluit aan bij wat van waarde wordt gevonden door de mensen die wonen of werken in onze gemeente.

Inwoners en ondernemers konden in voorjaar 2019 op verschillende momenten hun ideeën kwijt: tijdens koffiemomenten en de 100Waard gesprekken. Naast deze gesprekken zijn er bijeenkomsten georganiseerd over thema’s als klimaat, voedsel en e-participatie. Speciaal voor jongeren was er een ‘meet-up’ compleet met pizza’s en een pubquiz.

In 2020 hebben we gekeken naar de stand van zaken: hoe staat er mee en wat is opgepakt? De informatie over wat we met elkaar hebben bereikt, leest u terug op de peilstokkaarten. In 2021 hebben we met elkaar gekeken naar de energie in de dorpen en hebben we de 'to do’ lijst met elkaar geactualiseerd. Die update vindt u terug op de kaarten van 2021.   

De opbrengst van het samenlevingsprogramma is samengevat in verschillende kaarten. Acties of concrete maatregelen vindt u terug op de dorps- en stadskaarten of op de themakaarten. Op de themakaarten staan ook de strategische vraagstukken, die we concreet hebben gemaakt. Op de routekaart kunt u lezen hoe het proces er tot nu toe uit zag en wat het vervolg is. Bij achtergrondinformatie vindt u bijvoorbeeld informatie over de besluitvorming in de gemeenteraad over het Samenlevingsprogramma. Wilt u meer weten, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.