Kidspagina

De kinderburgemeester van Molenlanden
Roos Zeevalkin

Welkom op de kidspagina van Molenlanden!

Heb jij een idee dat je met de gemeente wilt delen? Hier lees je hoe je dat kunt doen. Op de pagina staat ook wat er allemaal gebeurt voor en door kinderen in Molenlanden. En ... je kunt hier kennismaken met de tweede kinderburgermeester van onze gemeente, Roos Zeevalkin.

Roos Zeevalkin de nieuwe kinderburgemeester van Molenlanden

Roos Zeevalkink uit Schelluinen wordt de nieuwe kinderburgemeester van Molenlanden. De jury heeft haar op 16 november voorgedragen voor benoeming, na met vier kinderen sollicitatiegesprekken te hebben gevoerd.

De juryleden Naomi Kok (raadslid), Wico Blokland (directeur School met de Bijbel Noordeloos) en burgemeester Theo Segers zijn het erover eens dat Roos Zeevalkink met haar enthousiasme een goede opvolger is van de huidige kinderburgemeester. Roos heeft zelf al veel projecten opgezet waar zij als kinderburgemeester verder mee aan de slag wil gaan. Verder wil ze zich inzetten voor de verkeersveiligheid en is ze van plan om Molenlanden kleur te geven door bloemen te zaaien.

Benoeming

Op 13 december wordt de kinderburgemeester officieel benoemd door de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering in de raadszaal in Hoornaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de installatie van de kinderburgemeester mee te maken. Tijdens deze raadsvergadering zal oud-kinderburgemeester Fedde zijn ambtsketen aan Roos overdragen.

Lees hier het interview met Roos in Het Kontakt
Roos in Het Kontakt (20 januari 2023)

Roos in Het Kontakt (20 januari 2023)

Begin januari stond Roos met een interview in Het Kontakt. Lees het hele artikel via deze link!  

Bloemen inzaaien met kinderburgemeester Roos

Heb jij een idee?

Weet jij iets dat echt anders moet in jouw dorp of stad? Of heb je een vraag aan de burgemeester, wethouder, gemeenteraad of de kinderburgermeester? Vind je het leuk om een raadslid, wethouder of (kinder)burgemeester  uit te nodigen, bijvoorbeeld op school? 

Je kunt de gemeente altijd bellen, mailen of gewoon een Whatsappje sturen. Dat kan via:

Fedde met keten
Fedde met keten

De eerste kinderburgemeester

Op 26 oktober 2021 is de eerste kinderburgemeester van Molenlanden benoemd. Fedde Linneweever is voor één jaar kinderburgemeester. Hij vertelt: “Ik vind het heel leuk dat ik het komende jaar als kinderburgemeester aan de slag mag. Ik zou graag iets willen doen aan de eenzaamheid van mensen, vooral ouderen. Ook zou ik onze gemeente graag wat schoner willen maken en ervoor willen zorgen dat er meer plekken komen die rookvrij zijn. Ik hou erg van feestjes en gezelligheid, dus ik hoop dat ik bij veel dingen aanwezig kan zijn! Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas. Maar ook bij serieuze zaken zoals de dodenherdenking op 4 mei. Ik zal de komende tijd veel nieuwe mensen ontmoeten en dingen leren, daar heb ik veel zin in.”

De kinderburgemeester heeft ook een speciale kinderambtsketen.

Heb je een vraag aan de kinderburgemeester? Mail dan naar kinderburgemeester@jouwgemeente.nl.

Je kunt de kinderburgermeester ook volgen via

Kids op de kaart 2020

In 2020 deden tientallen basisschoolkinderen mee aan Kids op de Kaart. Dat leverde mooie ideeën op. Zij presenteerden hun ideeën in de raadszaal. Een samenvatting en foto’s vind je op de pagina Kids op de kaart 2020.

Burgemeester leest voor

Burgemeester Theo Segers las in coronatijd elke dag voor aan zijn kleindochters. Geniet jij ook mee? Er staan maar liefst 48 verhaaltjes voor je klaar.