Kidspagina

Welkom op de kidspagina van Molenlanden!

Heb jij een idee dat je met de gemeente wilt delen? Hier lees je hoe je dat kunt doen. Op de pagina staat ook wat er allemaal gebeurt voor en door kinderen in Molenlanden. En ... je kunt hier kennismaken met de kinderburgermeester van onze gemeente, Roos Zeevalkin. 

Kinderburgemeester gezocht! 

Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij vertellen wat kinderen te zeggen hebben? Wie weet ben jij dan de volgende kinderburgemeester van gemeente Molenlanden. Roos is nu de kinderburgemeester van Molenlanden en draagt op 12 december 2023 het stokje over. Daarom kunnen alle kinderen die in Molenlanden wonen en in groep 7 zitten nu solliciteren. Deze speciale baan heb je voor ruim 1 jaar. Lijkt dit je wat? Reageer dan op deze oproep.

Hoe word je kinderburgemeester van Molenlanden?  

  • Woon je in een dorp of stad in Molenlanden?  
  • Zit je in schooljaar 2023/2024 in groep 7?  
  • Kom je graag op voor de belangen van kinderen?  
  • Vind je het leuk om in de belangstelling te staan?  
  • Heb je tijd (± 2 uur per week) om hiermee bezig te zijn 

Hoe meld je je aan?  

Bedenk een leuke manier om je voor te stellen (alles mag, zoals een brief, filmpje, poster, etc.) en vertel ons waarom jij een goede kinderburgemeester bent. Vul een toestemmingsformulier in en mail je reactie en toestemmingsformulier aan kids@jouwgemeente.nl. Opsturen per post kan natuurlijk ook: 

Gemeente Molenlanden 
Antwoordnummer 381 
2950 VN Bleskensgraaf 

Uit alle reacties kiest een jury een aantal kinderen. Met deze kinderen voert de jury half november een gesprek. Daarna wordt de kinderburgemeester gekozen. De gemeenteraad benoemt de gekozen kinderburgemeester officieel op 12 december 2023. 

Aanmelden kan tot en met 3 november 2023!!! 

Heb je nog vragen? 

Bel, app of mail naar Ingeborg van der Steen, 06-21639422, ingeborg.vandersteen@jouwgemeente.nl 

Roos roept alle kinderen van Molenlanden op om de nieuwe kinderburgemeester te worden.

Roos Zeevalkink is de huidige kinderburgemeester van Molenlanden

Op 13 december 2022 is Roos tot kinderburgemeester van Molenlanden benoemd. Het afgelopen jaar is zij op veel plekken geweest en heeft zij bijzondere mensen ontmoet. ‘’Ik ben veel met de burgemeester op pad geweest. We hebben samen de kerstmarkten bezocht en verschillende dorpen met Koningsdag. Ik mocht ook een keer een speech geven, op 4 mei. Verder heb ik gejureerd bij het huttenbouwen in Giessenburg, een prijs uitgereikt bij het Molenlanden dictee, bloemen gezaaid met mijn vriendinnen en ik mocht de eerste skateworkshop openen.’’

Heb je een vraag aan de kinderburgemeester? Mail dan naar kinderburgemeester@jouwgemeente.nl.

Je kunt de kinderburgermeester ook volgen via

Lees hier het interview met Roos in Het Kontakt
Roos in Het Kontakt (20 januari 2023)

Roos in Het Kontakt (20 januari 2023)

Begin januari stond Roos met een interview in Het Kontakt. Lees het hele artikel via deze link!  

Bloemen inzaaien met kinderburgemeester Roos

Heb jij een idee?

Weet jij iets dat echt anders moet in jouw dorp of stad? Of heb je een vraag aan de burgemeester, wethouder, gemeenteraad of de kinderburgermeester? Vind je het leuk om een raadslid, wethouder of (kinder)burgemeester uit te nodigen, bijvoorbeeld op school?

Je kunt de gemeente altijd mailen. Dat kan via:

Bloemen inzaaien met kinderburgemeester Roos

Kids op de kaart 2020

In 2020 deden tientallen basisschoolkinderen mee aan Kids op de Kaart. Dat leverde mooie ideeën op. Zij presenteerden hun ideeën in de raadszaal. Een samenvatting en foto’s vind je op de pagina Kids op de kaart 2020.

Burgemeester leest voor

Burgemeester Theo Segers las in coronatijd elke dag voor aan zijn kleindochters. Geniet jij ook mee? Er staan maar liefst 48 verhaaltjes voor je klaar.