Werkgeversservicepunt AVregio

Algemeen

Er zijn in Nederland 35 arbeidsmarktregio’s van waaruit gemeenten, UWV en sociale partners dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden vormgeven. Alle 35 arbeidsmarktregio’s hebben een eigen werkgeversservicepunt. De gemeente Molenlanden valt samen met de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Lingewaal en Zederik onder de arbeidsmarktregio Gorinchem.

Ondersteuning van werkgevers bij het invullen van de “banenafspraak”

Werkgevers hebben afgesproken dat er tot 2026 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn 100.000 banen bij bedrijven en 25.000 banen bij de overheid. Dit heet de ‘banenafspraak’. Het Werkgeversservicepunt AVregio ondersteunt werkgevers met advies en weet de weg naar subsidies en regelingen. Daarnaast beschikt zij over een divers bestand werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder mensen met een arbeidshandicap.

Samenwerkingsverband
In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is het Werkgeversservicepunt AVregio een samenwerkingsverband tussen Avres en het UWV. Partners in het werkgeversservicepunt zijn de gemeenten Molenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden.

Bij het werkgeversservicepunt kunnen werkgevers terecht voor:

  • Advisering en ondersteuning bij personeelsvraagstukken
  • Kosteloze werving en selectie van geschikte kandidaten
  • Advisering over de mogelijkheden van sociaal ondernemen
  • Coaching en begeleiding van werknemers
  • Bemiddeling bij de inzet van subsidies en regelingen

Op de website WSPAVregio.nl vindt u informatie over onder andere deze onderwerpen. Daarnaast informeert de site u over bijeenkomsten die georganiseerd worden voor werkgevers.