Toeristenbelasting

Algemeen

Toeristenbelasting is verschuldigd over overnachtingen van mensen die niet in de gemeente staan ingeschreven en die een vergoeding betalen voor de overnachting. Dit betekent dat ook toeristenbelasting wordt geheven voor het verblijf van arbeidsmigranten of voor zakelijke overnachtingen.

Degene die de overnachting mogelijk maakt betaalt de belasting. Hierbij valt te denken aan exploitanten van hotels, campings, bed & breakfast. In januari ontvangt u de aangifte over het afgelopen jaar. Mocht u dit aangiftebiljet niet hebben ontvangen, hieronder staat het aangiftebiljet. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar woz@jouwgemeente.nl.

Het tarief voor de toeristenbelasting is gebaseerd op het aantal overnachtingen per persoon. Voor kampeermiddelen op vaste plaatsen kan een verzoek worden gedaan om een forfaitaire berekening te hanteren. Dit betekent dat niet het werkelijk aantal overnachtingen wordt berekend, maar er wordt gerekend met een vast aantal personen en een vast aantal overnachtingen in een bepaalde periode.

Tarieven 2024

Het tarief bedraagt € 1,44 per persoon per nacht.