Techniekroute - Veelgestelde vragen

Waar en wanneer vinden dit jaar Techniekroutes plaats?
woensdag 25 oktober 2023                       Bleskensgraaf en omstreken
woensdag 14 februari 2024                       Nieuw Lekkerland
woensdag 20 maart 2024                           Voormalig Giessenlanden
woensdag 17 april 2024                              Groot-Ammers en Goudriaan

Wat is de uiterste datum voor aanmelden? 
We vragen ondernemers om zich vier weken voorafgaand aan de Techniekroute aan te melden. 

Hoeveel tijd ben ik als ondernemer kwijt aan de Techniekroute?
Op de dag van de Techniekroute krijgt u in de ochtend twee groepjes leerlingen op bezoek. Dit bezoek duurt een uur of anderhalf uur, u kunt zelf aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat. ’s Middags bent u van harte welkom op de afsluitende netwerkbijeenkomst samen met andere ondernemers, leerkrachten, schooldirecteuren en wethouders. Verder moet u het bezoek waarschijnlijk voorbereiden door het aanleveren van een voorbereidende opdracht en het bedenken wat u de leerlingen gaat laten zien, horen en doen.  

Hoeveel leerlingen komen er langs?
We proberen groepjes in te delen van 10 tot 15 leerlingen maar dit is afhankelijk van het aantal bedrijven dat meedoet en de grootte van de deelnemende groepen. Twee weken voorafgaand aan de Techniekroute hoort u welke basisscholen er langs komen en om hoeveel leerlingen het gaat.
 
Wat moet ik de leerlingen specifiek bieden?
Het is de bedoeling dat de leerlingen iets horen, zien en doen. Maar vooral het laatste vinden de kinderen het leukst, ze gaan het liefste aan de slag! Natuurlijk hangen de mogelijkheden sterk af van de activiteiten die uw bedrijf uitvoert. Maar meestal is er wel een activiteit te bedenken, we denken graag met u mee. Houd de uitleg in ieder geval kort en bondig en leg begrippen goed uit in ‘kindertaal’. Gebruik bijvoorbeeld foto’s of laat een video zien.   

Wat levert deelname aan de Techniekroute mij als ondernemer op?
Natuurlijk is de kans niet zo groot dat een leerling op basis van de Techniekroute er later voor kiest om in uw bedrijf te komen werken. Maar als het goed is, komt hij/zij wel enthousiast thuis en vertelt over het bezoek aan zijn/haar ouders. Er gaan ook ouders mee als begeleiders en zij zijn ook vaak verrast over de bedrijven die worden bezocht. Ook via social media en Het Kontakt wordt aandacht geschonken aan de Techniekroute en daarmee aan uw bedrijf. Daarnaast leert u bij de netwerkbijeenkomst andere bedrijven uit de omgeving kennen. Op de dag van de Techniekroute kunt u de Techniekroute-beachflag voor uw bedrijfspand zetten. Zo zien leerlingen en begeleiders waar ze naar binnen kunnen maar het laat ook aan passanten zien dat u één van de deelnemers aan de Techniekroute bent.

Staat er een vergoeding tegenover als ik deelneem als ondernemer?
Nee, er is helaas geen vergoeding beschikbaar, alle bedrijven doen mee op vrijwillige basis.