Natuurontwikkeling 'Het IJsvogeltje'

Wat is het mooi dat er een kans is. Een kans om een stukje grond dat al jaren in gebruik is als grasland om te vormen tot beleefnatuur. Natuur waarin gerecreëerd kan worden, leerzaam is voor kinderen en bovendien goed voor het klimaat.

In Nieuw-Lekkerland, tussen de woningen aan de Ooievaar 1 t/m 9 en de tuinen van volkstuinvereniging de Bakwetering, ligt zo’n strookje grond. Een perceel van de gemeente dat al vele jaren in gebruik is als grasland. Er wordt nu alleen gemaaid en gehooid. Verder heeft de grond geen functie.

De gemeente Molenlanden heeft daarom haar oog laten vallen op deze grond in de zoektocht naar natuurontwikkeling en klimaatadaptatie. Daarbij gaat vooral om het verhogen van de biodiversiteit, bergen van te veel aan hemelwater en het voorkomen van hittestress. Het graven van extra waterpoelen, extra vergroenen en het planten van bomen voor schaduw helpen daarbij.

Foto's

Blijf op de hoogte via onderstaande documenten (pdf's), maar neem bovenal een kijkje op DEZE pagina voor meer foto's!

  • Inmiddels heeft het serviceteam de beplanting aangebracht. De wand met nestelmogelijkheden is geplaatst, evenals een informatiebord. Ook liggen er inmiddels loopvlonders in het gebied. Ook hiervan zijn afbeeldingen te vinden via bovengenoemde link!

Bekijk hier meer foto's.