MolenHopper

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en deelnemen aan de samenleving. Daar staan we voor in Molenlanden. Dat betekent ook dat u gebruik moet kunnen maken van openbaar vervoer per taxi.

Let op: in verband met de corona maatregelen is vanaf maandag 06-07-2020 het gebruik van een mondkapje in de MolenHopper verplicht.

Inwoners van Molenlanden, die niet met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen kunnen gebruik maken van de MolenHopper. De MolenHopper is openbaar vervoer per taxi. Het is bedoeld als aanvulling op het gewone openbaar vervoer en ook voor rolstoelgebruikers. U maakt samen met andere reizigers gebruik van taxi’s en busjes. In de MolenHopper gelden aangepaste tarieven. Abonnementen en strippenkaarten zijn niet geldig.

Wilt u gebruik kunnen maken van de MolenHopper, vraag dan de MolenHopperpas aan bij het Sociaal Loket. Voor meer informatie en reserveringen ga naar de website van MolenHopper.

Woon-werkverkeer of bijvoorbeeld reizen naar een dagbesteding kan niet met de MolenHopperpas. 

U kunt niet onbeperkt met de MolenHopper reizen:

  • er geldt een maximum van 5 zones per rit (ongeveer 22 kilometer) vanaf het woonadres
  • er geldt een maximum van 500 zones per jaar  (ongeveer 2.000 km)

Voor reizigers met een Wmo-vervoerspas geldt per rit een tarief van € 0,60 per zone, plus een opstapzone van € 0,60. 
Voor een openbaar vervoerrit van deur tot deur met de MolenHopper (dus zonder Wmo-vervoerspas) geldt een tarief van € 2,90 per zone.