MolenHopper

Algemeen

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en deelnemen aan de samenleving. Daar staan we voor in Molenlanden. Dat betekent ook dat u gebruik moet kunnen maken van openbaar vervoer per taxi.

MolenHopper tijdens de feestdagen

Wilt u de komende feestdagen gebruik maken van de MolenHopper? Reserveer dan tijdig uw ritten! Vanwege het aanhoudende tekort aan chauffeurs blijft het moeilijk om werkroosters rond te krijgen, in het bijzonder tijdens feestdagen.

Kerstdagen: 25 en 26 december 2023
Graag ontvangen wij uiterlijk woensdag 20 december 2023 uw reservering voor ritten tijdens de kerstdagen.

Oud & Nieuw: 31 december 2023 en 01 januari 2024
Graag ontvangen wij uiterlijk woensdag 27 december 2023 uw reservering voor ritten rond de jaarwisseling.

Houdt u er rekening mee dat we op oudejaarsdag om 20:00 uur stoppen en op Nieuwjaardag om 8:00 uur weer opstarten?

Wanneer u tijdig bestelt is er ruim de tijd om planningen te maken en waar nodig te schuiven in bestelde tijd bij drukte. Indien u later bestelt dan is het niet zeker dat uw gewenste ritten nog ingeboekt kunnen worden, wij hanteren namelijk een boekingsstop als onze planning vol zit.

Vaste herhaalritten
Omdat veel vaste ritten op feestdagen niet doorgaan worden deze niet automatisch geboekt op 25 december, 26 december en 01 januari. Indien u tijdens deze dagen wel gebruik wilt maken van de MolenHopper dan dient u uw ritten tijdig bij ons te reserveren.

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.
Wij wensen u fijne feestdagen toe!

Pashouders

Pashouders MolenHopper: reserveer uw rit zoveel mogelijk vٌóóraf

Door een tekort aan chauffeurs kan het gebeuren dat de MolenHopper met name ’s middags tussen 14.00 uur – 16.00 uur u niet binnen de afgesproken tijd komt ophalen. De MolenHopper doet er alles aan om nieuwe medewerkers te werven en het ongemak voor u als reiziger zoveel mogelijk te beperken. U kunt ook meehelpen:

  • Boek uw ritten bij voorkeur zo ver mogelijk van tevoren en/of
  • Reserveer eerder of later in de middag als dat voor u mogelijk is.

Op deze manier kan de MolenHopper beter inspelen op alle vervoersvragen.

MolenHopper

Inwoners van Molenlanden, die door beperkingen geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer, kunnen gebruik maken van de MolenHopper. Het is bedoeld als aanvulling op het openbaar vervoer en ook voor rolstoelgebruikers. U maakt samen met andere reizigers gebruik van taxi’s en busjes. In de MolenHopper gelden speciale tarieven voor pashouders. 

Wilt u gebruik kunnen maken van de MolenHopper, vraag dan de MolenHopperpas aan bij het Sociaal Loket. Komt u in aanmerking dan zijn de kosten voor een pas € 7,50. Voor meer informatie en reserveringen ga naar de website van MolenHopper

U mag de MolenHopperpas niet gebruiken voor woon-werkverkeer of voor bijvoorbeeld ritten naar een dagbesteding

U kunt niet onbeperkt met de MolenHopper reizen:

  • er geldt een maximum van 5 zones per rit vanaf het woonadres (Bij een enkele reisafstand vanaf 25 km is de landelijke vervoersregeling ‘Valys’ de aangewezen voorziening voor reizigers met een beperking)
  • er geldt een maximum van 500 zones per jaar  (ongeveer 2.000 km)

Vervoerskosten

Een rit met de MolenHopper wordt per pashouder afgerekend en berekend in OV-zones. Per rit is dat altijd één instapzone met daarbij het aantal zones dat u doorreist. In 2023 bedragen de kosten voor één zone € 0,75.

Folder

d6ac3985-43c8-4e79-89fc-f34f7d1b0fd1