Meedenken over bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in Molenlanden

Wat vinden inwoners en ondernemers van de wegen in Molenlanden? Hoe ervaren inwoners de verkeersveiligheid in hun buurt? En wat kan beter als het gaat om parkeren, openbaar vervoer en toegankelijkheid? Tot en met 31 mei kunnen inwoners en ondernemers meedenken over wat de gemeente de komende jaren gaat doen om Molenlanden bereikbaar, verkeersveilig en leefbaar te houden. Dat kan door in gesprek te gaan tijdens een mobiliteitscafé of door online te reageren op www.wijkprikker.nl/molenlanden

Maarten van Helden, wethouder bereikbaarheid: “Als het gaat om verkeer en vervoer in onze gemeente staan we voor grote opgaven. Aan de ene kant willen we optimaal bereikbaar zijn per auto. Maar aan de andere kant willen we de overlast door verkeer zoveel mogelijk beperken, en alternatieven voor de auto, zoals openbaar vervoer en fietsen versterken en stimuleren. Dat betekent dat we keuzes moeten maken maar zeker ook op zoek gaan naar creatieve oplossingen. We willen daarom graag van inwoners en ondernemers horen wat zij belangrijk vinden en wat er volgens hen beter kan. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om mee te denken door de wijkprikker in te vullen of binnen te lopen tijdens een van de mobiliteitscafés.”

Wijkprikker 

Inwoners kunnen online reageren door te gaan naar www.wijkprikker.nl/molenlanden. Hier kan een prikker op de kaart van Molenlanden worden geplaatst met een korte uitleg waarom de prikker op deze plek is geplaatst en wat er beter kan.

Mobiliteitscafés 

Inwoners die liever in gesprek gaan of meer informatie willen, kunnen binnenlopen tijdens een van de mobiliteitscafés. Dit kan op 4 avonden in mei, tussen 19.00 tot 21.30 uur, telkens op een andere locatie in de gemeente:

Maandag 13 mei: Het Bruisend Hart, Hoornaar

Woensdag 15 mei: Het Carillon, Nieuw-Lekkerland

Donderdag 23 mei: De Spil, Bleskensgraaf

Maandag 27 mei: Het Arsenaal, Nieuwpoort

Meer informatie 

De reacties neemt de gemeente mee bij het schrijven van de Mobiliteitsvisie 2040. Meer informatie is te vinden op Mobiliteitsvisie | Gemeente Molenlanden