Belangrijke notificatie

Molenlanden verbetert graag haar dienstverlening. Wilt u ons helpen door 6 vragen in te vullen? Het invullen duurt ongeveer 1 minuut.

Ga naar vragenlijst

Financiële problemen

Geldkrant

De Geldkrant is een gezamenlijke uitgave van de gemeente Molenlanden, Avres en het Nibud. Download onderstaand bewaarexemplaar.

Je staat er niet alleen voor

Door omstandigheden kunt u in de financiële problemen komen. Weet dat de gemeente hierbij kan helpen. De gemeente Molenlanden werkt hiervoor samen met diverse organisaties. Dit betreft onder andere de volgende organisaties:

Heb je geldzorgen door inkomstendaling of schulden? Wil je met iemand praten over een mogelijke oplossing? Meld je dan aan voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Ook als je schulden wilt voorkomen.

TONK-uitkering
TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is voor iedereen met een aanzienlijke inkomensdaling die daardoor noodzakelijke kosten zoals woonkosten niet meer kan betalen. Zie pagina TONK-uitkering.

Meer informatie
Lees wat Avres voor je kan betekenen op Avres.nl/Schulddienstverlening.
Je kunt ook bellen (0183 650 200) of een e-mail sturen info@avres.nl.

Formulierenbrigade
Vind je het lastig om (digitale) formulieren in te vullen? Of wil je je administratie ordenen, maar weet je niet waar te beginnen? Schakel dan de Formulierenbrigade in.

De Formulierenbrigade is een onderdeel van Avres. De brigade ondersteunt mensen met hun thuisadministratie en het invullen van de meest voorkomende digitale formulieren.

Meer weten of een afspraak maken?
Ga naar formulieren-brigade.nl.
Je kunt bellen (0183-650216) of een e-mail sturen info@formulieren-brigade.nl.

Als je een laag inkomen hebt, blijft er vaak geen geld over voor bijvoorbeeld muziekles of een sportclub voor de kinderen.

Je kunt daarom een bijdrage aanvragen voor sport, cultuur en extra kosten voor school. Deze bijdrage vraag je aan via Stichting Leergeld. 

Meer informatie hierover vind je op leergeldav.nl.

Als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat. Wij willen iedereen helpen die dat vraagt.

Meer informatie
Stuur een e-mail shmmolenlanden@gmail.com of bel: 06 12 68 44 83.

Heb je moeite om orde te scheppen in al je post en papieren? Of bij het invullen van formulieren? Heb je niet veel te besteden en misschien ook schulden? De vrijwilligers van stichting OBAF helpen je.

Vragen of meer informatie?
Bel 06 50 29 16 44 of stuur een e-mail naar
info@stichtingobaf.nl.

Heb je niet genoeg geld om eten te kopen? Voedselbank Giessenlanden-Zederik helpt door jou en jouw gezin een gezonde maaltijd te geven.

We verstrekken voedselpakketten een keer per week. De uitgifte is op donderdag.

Locatie
De Voedselbank in Molenlanden is gevestigd aan de Vlietskade 7012/14 in Arkel.

Meer informatie of aanmelden?
Kijk op voedselbankgiessenlanden-zederik.nl.
Bel Wil Verhaar op 06 45 55 27 79 of stuur een e-mail naar leenenwilverhaar@msn.com.

Woon je in of rond Bleskensgraaf of Nieuw-Lekkerland? Dan kan je wellicht bij Stichting  Voedselbank Sliedrecht terecht voor voedsel  én kleding. Zij delen wekelijks  voedselpakketten uit aan huishoudens met een laag besteedbaar inkomen.

Locaties
De uitgiftepunten om de pakketten op te halen (alleen op donderdag), zitten in: 

  • Bleskensgraaf, Hofwegen 50 van 15.00 t/m 15.15 uur en
  • Nieuw-Lekkerland, Planetenlaan 81 van 15.30 t/m 16.30 uur.

Meer informatie of aanmelden?
Kijk op voedselbanksliedrecht.nl.
Bel 06 389 089 96 of e-mail naar info@voedselbanksliedrecht.nl.

Inwoners van Molenlanden die ondersteuningsvragen hebben kunnen terecht bij het sociaal loket. Bij sommige vragen kan een medewerker u meteen antwoord geven.

Soms is het nodig om een aantal zaken nader te bespreken. In dat geval wordt er door een medewerker van het sociaal team een afspraak met u gemaakt om uw vraag – en oplossingen - goed in beeld te krijgen. 

Sociaal Team Molenlanden

Voor alle hulp en ondersteuning kunt u terecht bij het Sociaal loket. Of dat nu gaat over zorg, wonen, opvoeden of werk en inkomen. Zij verwijzen u door naar de juiste hulpverlenende instantie. 

Meer informatie, melding doen of afspraak opnemen?
Lees de uitgebreide informatie op onze pagina Hulp en ondersteuning.

Het Sociaal loket is op werkdagen telefonisch bereikbaar via 088 75 15 100 of e-mail naar  sociaalloket@jouwgemeente.nl.

Bent u ondernemer, kijk dan op de pagina Financiële regelingen ondernemers voor de mogelijkheden.