Creatieve en innovatieve voorbeelden gezocht voor de Duurzaamheidsprijs Molenlanden 2024

Ook dit jaar organiseert gemeente Molenlanden de Duurzaamheidsprijs Molenlanden. Zowel jong als oud, ondernemers, iedereen met een creatief of innovatief voorbeeld of idee om de gemeente nóg duurzamer te maken kan deze tot 1 oktober indienen. Naast eeuwige roem maakt de winnaar kans op een geldbedrag van 1.000 euro. Aanmelden gaat via de website duurzaam.molenlanden.nl/duurzaamheidsprijs

Duurzaamheidswedstrijd Molenlanden

De Duurzaamheidsprijs is een pluim voor iedereen die zich in gemeente Molenlanden inzet voor de omgeving, de natuur en anderen. In Molenlanden is het fijn wonen, werken en recreëren en dit wil de gemeente ook behouden voor de generaties na ons.

Daarom deelt en beloont de gemeente graag goede, inspirerende duurzame voorbeelden. Om zo ook anderen weer enthousiast te maken. Dat doen ze met de duurzaamheidsprijs. Tot 1 oktober kunnen alle inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers, voorbeelden indienen die gemeente Molenlanden duurzamer hebben gemaakt.

Wethouder Jan Lock: "De Duurzaamheidsprijs Molenlanden is niet alleen een erkenning van de inzet van onze gemeenschap voor een groenere toekomst, maar ook een bron van inspiratie voor anderen voor een duurzamere toekomst. We hopen ook weer op veel inspirerende inzendingen."

Eén categorie voor alle deelnemers

In tegenstelling tot vorige edities waar er in drie categorieën om de prijs werd gestreden, is er nu één categorie voor zowel inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers.

De winnaars van de editie 2022 waren groep 8 Groen van Prinstererschool in Oud-Alblas met hun idee ‘Plantje hier, plantje daar’, Lars van Diejen met ‘Leaf It, de zelfvoorzienende plantenbak’ en Rosita de Kwaadsteniet met ‘Ruilen bij Rosita’.

Deskundige jury

De jury, bestaande uit de wethouder Duurzaamheid Jan Lock en drie enthousiaste, zowel jonge als meer ervaren personen op het gebied van duurzaamheid, beoordeelt de inzendingen. Op 1 november maakt de jury drie nominaties bekend en publiceert deze op de website van de gemeente Molenlanden. Tot 1 december kunnen de inwoners van Molenlanden stemmen op hun favoriete inzending. De winnaars worden in december tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.

Meedoen?

Dat kan tot 1 oktober 2024 op duurzaam.molenlanden.nl/duurzaamheidsprijs