Column Theo Segers: Hulp nodig voor 6 juni

Jullie hulp is van harte nodig. Het komt meer voor dat ik een oproep doe, ook ditmaal is de column gericht op een hulpvraag.

Op 6 juni is er de mogelijkheid om te stemmen voor het Europese Parlement. Ik hoor en lees allerlei stemmen, geluiden en visies hierover. Logisch, we denken er verschillend over. Wat mij betreft is gaan stemmen belangrijk. Daartoe roep ik ook jullie allemaal op. Inmiddels komt een groot deel van ons beleid en de regelgeving uit Brussel. Want de EU-landen beslissen samen bijvoorbeeld over: economie, klimaat, mensen die naar Europa komen, landbouw en veel meer. Dus zeggen: ‘Ach Europa, ze doen maar, het is ver van mijn bed’, dat gaat echt niet op. Wat je er ook van vindt, laat je stem horen, stem mee, dan doe je ook mee. Kies een partij, een persoon waarvan je denkt dat die jouw mening het best vertolkt. Laat je stem niet verloren gaan, maar ga stemmen op 6 juni!

Verkiezingen zijn in ons democratisch bestel ongelofelijk belangrijk. Dat dit kan, is bijzonder en daar moeten we zuinig op zijn. In Molenlanden zijn 31 stembureaus, zodat in elke kern minimaal op een plek gestemd kan worden. Zo is afstand geen probleem en bezwaar. Echter die stembureaus moeten worden bemenst en de stemmen ’s avonds worden geteld. We hebben dringend mensen daarvoor nodig. Veel vaste stembureauleden - de ‘grijze golf’- is in de maand juni met vakantie. Daarom zijn er nog vele lege plekken.  

Geef je op om een dagdeel zitting te nemen op een stembureau of om te komen helpen met het tellen van de stemmen. Er staat een vergoeding tegenover. En nog belangrijker, je helpt mee om deze democratische verkiezing mogelijk te maken.

Meld je aan via mijnstembureau-molenlanden.nl

Voor vragen kun je contact opnemen met het team Verkiezingen via verkiezingen@jouwgemeente.nl of 088 751 50 00.