Column Theo Segers: De keuze is reuze

Elke week geef ik op deze gemeentepagina weer wat er leeft en speelt in mijn leven als burgemeester. Fijn om te merken dat dit wordt gevolgd. Het komt regelmatig voor dat ik bijvoorbeeld bij bijeenkomsten een tip krijg van inwoners: ‘hier kunt u best iets over schrijven’ of ‘we lezen uw reactie wel in de krant’. Deze week kan ik niet kiezen uit de stroom van onderwerpen waaraan ik wat woorden kan wijden. Daarom noem ik hieronder een aantal onderwerpen die ik graag met u wil delen:
  • Uitreiking Hart voor Molenlanden. Altijd weer een mooi moment om een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Hulde aan al die mensen die ervoor zorgen dat onze samenleving echt een SAMENleving is.
  • Afscheid van een lid van de commissie beroeps- en bezwaarschriften. Als je 30 jaar lang in deze commissie de bezwaren en beroepschriften van inwoners naar eer en geweten hebt behandeld, heb je wel een toespraak en een grote bos bloemen verdiend.
  • Met het college vergadert bij Den Hartog in Groot Ammers. De collegevergadering is bijna wekelijks ergens anders. Hieraan koppelen we dan vaak een bedrijfsbezoek of presentatie van de betreffende gastheer. We zijn als college steeds weer onder de indruk van wat er bij bedrijven en instellingen achter de naam en voorgevel gebeurt.
  • Eind mei ben ik door mijn rug gegaan. Erg vervelend, die voor velen bekende spit. Ik kon in het begin haast geen kant op. Medicatie, fysiotherapie en heel veel lopen is de remedie. Of dit nu een onderwerp is om jullie als lezers mee lastig te vallen…Ach waarom niet.
  • Gezamenlijke avond over windturbine zoeklocaties (RES) met Gorinchem. Een zeer waardevolle avond waarin werkgroepen hun verslagen aan de beide raden presenteerden. Voor iedereen een spannend dossier. 8500 stappen achter in de zaal voor mij, lopen in plaats van zitten met spit.
  • 75 jaar speeltuin ‘Balkengat’. Volhouden, samenwerken, inzet, betrekken van ouders, dieptepunten en veel meer, zorgden voor dit hoogtepunt in Kinderdijk. Fijn dat ik hierbij kon zijn om de mensen in Kinderdijk te feliciteren.
  • Predikantenoverleg: Op verzoek van de predikanten een ontbijt-ontmoeting georganiseerd over het thema ‘Onze boeren anno 2024’. Wat komt er op deze beroepsgroep af en wat kunnen we voor hen betekenen.
  • Mijn vrouw en ik hebben ervan genoten om met twee Schotse vrienden 48 jaar vriendschap te vieren, door te laten zien welk moois Molenlanden en de Alblasserwaard te bieden heeft.
  • Meestal bezoek ik alle 29 stembureaus tijdens verkiezingen. Dit jaar namen de wethouders tijdens de Europese verkiezingen de honneurs waar. De reden hiervoor zal inmiddels duidelijk zijn. Dank aan de vele vrijwilligers en de medewerkers van Molenlanden voor het organiseren van deze democratische mogelijkheid.
Wat een prachtig ambt heb ik als burgemeester van Molenlanden.