Werk bieden aan Oekraïense vluchtelingen

Bent u ondernemer in Molenlanden en wilt u werk bieden aan Oekraïense vluchtelingen? Of bent u inwoner en ondersteunt u Oekraïense vluchtelingen bij het vinden van werk? Hieronder leest u meer informatie over dit onderwerp.  

Samen goed vooraf regelen

Oekraïense vluchtelingen mogen vanaf 1 april zonder tewerkstellingsvergunning aan het werk in Nederland. Voordat zij kunnen gaan werken is het belangrijk dat zij zich inschrijven bij de gemeente en een bankrekening openen.

Om de kwetsbare groep vluchtelingen te beschermen op de arbeidsmarkt zijn er wel een aantal voorwaarden. Gevluchte mensen uit Oekraïne mogen alleen in loondienst werken. Ook moeten werkgevers de nieuwe werknemer melden bij het UWV, uiterlijk twee werkdagen voor de 1e werkdag van de nieuwe werknemer. De werkgever geeft daarbij informatie over de werkzaamheden, de werkuren en de werkplek. De betrokken instanties houden de informatie over procedures rondom het aanbieden van werk en zaken doen met Oekraïne en Rusland zoveel mogelijk up-to-date.

Actuele informatie

Op deze pagina’s vindt u actuele informatie:

Voor vragen in onze regio

Woont u of biedt u werk aan in Molenlanden, Vijfheerenlanden of Gorinchem? En heeft u vragen over Oekraïense vluchtelingen en werk dan kunt u contact opnemen met  AV werkt door. De medewerkers van AV werkt door zijn bereikbaar via e-mailadres werk@avwerktdoor.nl en telefoonnummer 06-29355974.

Informatie voor Oekraïense vluchtelingen