Vergunningparkeren Kinderdijk

Algemeen

Start vergunningparkeren: 15 maart 2023

Sinds 15 september 2020 is vergunningparkeren ingevoerd in Kinderdijk om de leefbaarheid te verbeteren. Het moet voorkomen dat parkeerplaatsen voor inwoners worden bezet door bezoekers van het Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners. Een kaart van het gebied waarbinnen u een vergunning nodig heeft, vindt u onderaan deze pagina.

Een parkeervergunning is alleen nodig tijdens het ‘parkeerseizoen’. Dit is de periode van 15 maart tot en met 15 november. Tijdens deze periode moet u uw vergunning zichtbaar achter de voorruit plaatsen bij het parkeren in Kinderdijk. Dat kan met een vignet of een bezoekerspas. Beide zijn gratis voor inwoners. Hieronder leest u hoe u daar aankomt.

Vignet voor bewoners

Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk krijgen een vignet. Dit kunnen zij voor de hele periode achter de voorruit van hun auto plakken. Er is geen beperking aan het aantal auto’s per huishouden.

Bezoekerspas ophalen

Voor bezoek van inwoners is er een ruime regeling. Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk kunnen bezoekerspassen ophalen bij het gemeentekantoor van Alblasserdam én bij bakkerij Ons Dagelijks Brood, Molenstraat 143.

Aanvragen

U vraagt de parkeervergunning aan via onderstaande link.

Aanvraag parkeervergunning Kinderdijk

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Vergunning Parkeren Kinderdijk

Kaart vergunninggebied

334797c9-cb9f-4dd9-8c0e-4dce52395da2