Vergunningparkeren Kinderdijk

Start vergunningparkeren: 15 maart 2022

In tegenstelling tot voorgaande jaren start het nieuwe bezoekersseizoen van Werelderfgoed Kinderdijk op 15 maart 2022. Reden voor deze vervroeging is dat het bezoekersseizoen Kinderdijk tegelijk loopt met het seizoen van de Keukenhof. En deze opent haar deuren op 15 maart. Dit betekent dat u vanaf 15 maart tot en met 31 oktober 2022 uw vergunning zichtbaar achter uw voorruit moet plaatsen om te kunnen parkeren in Kinderdijk.

Bezoekerspas ophalen
Voor bezoek en familie kunnen inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk bezoekerspassen ophalen bij het gemeentekantoor van de gemeente Alblasserdam. En dit jaar ook bij Bakkerij Ons Dagelijks Brood Molenstraat 143.

Achtergrond

Sinds 15 september 2020 is vergunningparkeren ingevoerd in Kinderdijk. De maatregel is nodig om de leefbaarheid te verbeteren en moet voorkomen dat bezoekers van het Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de inwoners. Er is een ruime bezoekersregeling voor familie van inwoners. Het vergunningparkeren geldt overigens alleen tijdens het toeristenseizoen; dit jaar loopt dit van 15 maart tot en met 31 oktober.

Vignet voor inwoners
Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk krijgen een vignet dat zij achter de voorruit van hun auto kunnen plakken. Er is geen beperking aan het aantal auto’s per huishouden. Voor bezoek en familie kunnen inwoners bezoekerspassen ophalen.

Veelgestelde vragen

Aanvraagformulier vergunning

Kaart vergunninggebied