Techniekroute

Algemeen

Techniekroutes worden sinds 2016 georganiseerd in Molenlanden. Leerlingen uit groep 7 of 8 gaan op een ochtend in groepjes van ongeveer 10-15 leerlingen op bezoek bij twee lokale technische bedrijven. Ze krijgen te horen en te zien wat het bedrijf doet en ze mogen zelf aan de slag, met als doel kinderen uit groep 8 kennis te laten maken met techniek om ze zo enthousiast te maken voor een technisch beroep. Van tevoren wordt het bezoek in de klas voorbereid door middel van een opdracht en na afloop wordt het in de klas besproken. Leerlingen, bedrijven, ouders en leerkrachten zijn erg enthousiast over de Techniekroutes. Het draagt ook bij aan de bekendheid van en met lokale bedrijven.

Oproep ondernemers

Ook volgend schooljaar hopen we weer techniekroutes te organiseren verspreid over de hele gemeente. Bent u een ondernemer en wilt u uw deuren openzetten voor basisschoolleerlingen? Neem dan contact op met Louisa Broens, accountmanager bedrijven bij gemeente Molenlanden (ondernemersloket@jouwgemeente.nl; 06-46884538). De gemeente is dringend op zoek naar enthousiaste ondernemers die basisschoolleerlingen willen enthousiasmeren voor techniek. 

Data

woensdag 20 maart 2024                           Voormalig Giessenlanden
woensdag 14 april 2024                              Groot-Ammers en Goudriaan

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Louisa Broens, accountmanager bedrijven gemeente Molenlanden, via ondernemersloket@jouwgemeente.nl of 06-46884538.

Vragen, nieuws en ervaringen

Klik op onderstaande links om meer te lezen over de Techniekroutes.