Techniekroute

Ook dit jaar vinden weer Techniekroutes plaats in Nieuw-Lekkerland, Bleskensgraaf (bedrijventerrein Melkweg en omgeving), Groot-Ammers (Industriepark Gelkenes) en Hoornaar. Doel is om kinderen uit groep 7 of 8 kennis te laten maken met techniek om ze zo enthousiast te maken voor een technisch beroep.

Techniekroutes worden sinds 2016 georganiseerd in Molenlanden. Leerlingen uit groep 7 of 8 gaan op een ochtend in groepjes van ongeveer 10-15 leerlingen op bezoek bij twee lokale technische bedrijven. Ze krijgen te horen en te zien wat het bedrijf doet en ze mogen zelf aan de slag. Van tevoren wordt het bezoek in de klas voorbereid door middel van een opdracht en na afloop wordt het in de klas besproken. Leerlingen, bedrijven, ouders en leerkrachten zijn erg enthousiast over de Techniekroutes. Het draagt ook bij aan de bekendheid van en met lokale bedrijven.

Oproep ondernemers Bleskensgraaf, Groot-Ammers en Hoornaar

Bent u een ondernemer in Bleskensgraaf (bedrijventerrein Melkweg en omgeving), Groot-Ammers (Industriepark Gelkenes) of Hoornaar en wilt u uw deuren openzetten voor basisschoolleerlingen? Neem dan contact op met Louisa Broens, accountmanager bedrijven bij gemeente Molenlanden. De gemeente is dringend op zoek naar enthousiaste ondernemers die basisschoolleerlingen ook in/rond deze dorpen willen enthousiasmeren voor techniek. De techniekroutes staan gepland op 18 maart (Bleskensgraaf), 1 april (Groot-Ammers) en 15 april (Hoornaar).  

Data

Dit jaar vinden Techniekroutes plaats op de volgende data:

Woensdag 12 februari

Nieuw-Lekkerland

Woensdag 18 maart

GEANNULEERD

Bleskensgraaf (bedrijventerrein Melkweg en omgeving)

Woensdag 1 april

GEANNULEERD

Groot-Ammers (Industriepark Gelkenes)

Woensdag 15 april

GEANNULEERD

Hoornaar

We vragen ondernemers om zich uiterlijk vier weken voorafgaand aan de Techniekroute aan te melden.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Louisa Broens, accountmanager bedrijven gemeente Molenlanden, via ondernemersloket@jouwgemeente.nl of 06-46884538.

Vragen, nieuws en ervaringen

Klik op onderstaande links om meer te lezen over de Techniekroutes.