Piep zei de muis, kinderclub voor 4-8 jaar

Illustratieve weergave van Piep zei de muis
Piep zei de muis

Spanning en stress ervaren we allemaal wel eens. Ermee omgaan is voor kinderen alleen een stuk lastiger dan voor volwassenen. Dat komt onder andere omdat zij nog niet kunnen overzien wat er aan de hand is.

Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar die thuis veel spanning en stress ervaren, is daarom kinderclub ‘Piep zei de Muis’ ontwikkeld.

Effect van stress en spanning op kinderen
Soms gebeuren er dingen in een gezin die het leven van een kind behoorlijk beïnvloedt. Zoals een ouder die ziek is of een scheiding. En waardoor er minder rust en ruimte is voor ouders om voldoende aandacht te geven aan hun kinderen. In een moeilijke thuissituatie kunnen kinderen heel stil worden of juist heel dwars, boos of onzeker. Ze kunnen bang worden om te gaan slapen of om bij hun moeder weg te gaan. Soms plassen ze weer in bed. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die langere tijd in stressvolle situaties verkeren problemen kunnen krijgen. Dat hoeft niet, maar ze lopen wel meer risico.

Piep zei de Muis kinderclub
Bij kinderclub ‘Piep zei de Muis’ kunnen kinderen genieten van extra aandacht en leuke activiteiten. Spelenderwijs komen allerlei thema’s aan bod en merken de kinderen dat zij niet de enige zijn bij wie er thuis zorgen zijn. De kinderclub wordt gegeven door beroepskrachten van het jeugdteam en het sociaal team. Het is een ontspannen kinderclub waar kinderen plezier hebben, vriendschappen aangaan en iets helemaal voor zichzelf hebben!

Hoe werkt kinderclub ‘Piep zei de Muis’?

  • Voordat een kind deelneemt aan de kinderclub vindt een kennismakingsgesprek plaats met de ouder(s)/verzorger(s)
  • De kinderclub komt 15 keer bij elkaar
  • We doen leuke activiteiten: knutselen, spelletjes, voorlezen
  • Elke week vertelt muis Piep wat hij thuis meemaakt, passend bij het thema. Met de kinderen praten we hierover
  • Kinderen zoeken samen naar oplossingen
  • Voor de ouders zijn er vijf ouderbijeenkomsten

Kinderclub ‘Piep zei de Muis’ organiseren we meerdere keren per jaar (in het voor- en najaar) in Nieuw-Lekkerland en Arkel. En is bedoeld voor kinderen uit gemeente Molenlanden. Deelname is gratis.

Startdata

Start Arkel: dinsdag 14 februari 2023 van 15.30 – 17.00.

Locatie: Brede School Lingewaard, Harpstraat 13, Arkel

Start Nieuw-Lekkerland: dinsdag 14 februari 2023 van 15.30 – 17.00.

Locatie: De Wegwijzer, Planetenlaan 32 Nieuw-Lekkerland

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over kinderclub ‘Piep zei de Muis’, of wil je je kind aanmelden? Bel dan naar het sociaal team (Geeri de Jong voor locatie Nieuw-Lekkerland / Jorieneke van Drenth voor locatie Arkel) via 088 75 15 100 of mail naar sociaalloket@jouwgemeente.nl.