Partnercursus autisme

Omgaan met een partner met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn. Daarom organiseert het Sociaal team Molenlanden de ‘partnercursus autisme’. Inwoners uit gemeente Molenlanden die (mogelijk) een partner hebben met autisme zijn van harte welkom. Tijdens de cursus leren deelnemers onder andere hoe om te gaan met autisme, steun te bieden en tegelijkertijd goed voor zichzelf te zorgen. Deelname is gratis.

Minder spanningen en meer rust in huis
Naast het krijgen van informatie delen deelnemers ervaringen met elkaar. ‘We geven informatie over autisme, over de problemen die hiermee gepaard kunnen gaan en de effecten ervan op een relatie’, zegt Christien Regeer van Sociaal team Molenlanden. ‘Maar ook geven deelnemers elkaar handvatten en tips om met hun partner om te gaan en met hun eigen gevoelens. En bespreken we hoe je het beste kunt communiceren. Uit ervaring weten we dat de cursus deelnemers helpt om hun verwachtingen richting hun partner bij te stellen. Wat zorgt voor minder spanning en meer rust in huis.’

Informatie, data en aanmelden

Inwoners van Molenlanden zijn van harte welkom om deel te nemen. De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten. Opgeven kan bij Christien Regeer via christien.regeer@sociaalmolenlanden.nl of 06 – 50 29 86 25 of bij Yvonne Pijnenburg via yvonne.pijnenburg@sociaalmolenlanden.nl of 06 – 55 30 81 42.

De volgende groep start op 15 november 2023. 
Andere data zijn:
29 november, 13 december 2023

10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 6 en 20 maart 2024.

Tijdstip: 9.30 – 11.30 uur

Kosten: deelname is gratis

Locatie:

  • Oude gemeentehuis
  • Groeneweg 33, Hoornaar

Twijfelt u of de groep voor u geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees het artikel uit Het Kontakt over autisme: Ken je één iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme...