Inloopvoorzieningen

Soms is het stil in huis. U kent niet veel mensen in de buurt, of uw familie en vrienden wonen verder weg. Zomaar een praatje beginnen met onbekenden doe je niet zo snel. In Molenlanden zijn er Huizen van de Waard en Dorpskamers waar u binnen kunt lopen.

Huis van de Waard

Een Huis van de Waard vindt u in Groot-Ammers, Nieuw-Lekkerland, Ottoland-Goudriaan en in Oud-Alblas. Een Huis van de Waard is een huiskamerproject waar mensen langs kunnen komen die behoefte hebben aan een praatje, afleiding, een spelletje of het leuk vinden om te koken, maar het is ook voor mensen die een hulpvraag hebben.   
  
In de huizen van de Waard gaat het erom dat inwoners elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Zo leert u nieuwe mensen kennen en kunt u samen bepaalde activiteiten ondernemen. Er zijn nog veel meer initiatieven op dit gebied. Er is vast in uw kern nog wel meer georganiseerd voor mensen die met elkaar in contact willen komen.  

Vaak worden dergelijke activiteiten ook vermeld op de gemeentepagina in Het Kontakt (voor Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk in De Klaroen).  

 Meer informatie vindt u op www.huisvandewaard.nl .

Dorps(be)raden/-kamers  

Vergelijkbaar met de Huizen van de Waard zijn er dorps(be)raden/-kamers in Giessenburg, Arkel, Schelluinen, Hoogblokland en Giessen- Oudekerk. Zie onderstaande weblinks voor meer informatie.