Evenementenvergunning

Wilt u in Molenlanden een evenement organiseren? Zoals een braderie, optocht, feest of een herdenking? Vraag dan een evenementenvergunning aan.

Op dit moment wordt de website ingericht. Deze informatie is nog niet compleet. Neemt u voor meer informatie contact met ons op via het team BVK, cluster Veiligheid via apv@jouwgemeente.nl 

In sommige gevallen heeft u geen vergunning voor een klein evenement nodig. U heeft geen vergunning nodig wanneer:

1. het aantal aanwezigen gelijktijdig niet meer bedraagt dan 200 personen en
2. het evenement tussen 07:00 en 24:00 uur plaats vindt en
3. het geluidsniveau, gemeten op de gevel van de dichtstbijzijnde woning, niet meer bedraagt dan:

  • van 07.00 tot 18.00 uur: 50 dB(A)
  • van 18.00 tot 22.00 uur: 45 dB(A)
  • van 22.00 tot 24.00 uur: 40 dB(A) en

4.  het evenement niet plaatsvindt op de rijbaan, (brom)fietspad, parkeerplaats of anderszins een belemmering vormt voor het verkeer en de hulpdiensten en
5. er geen alcohol wordt geschonken.

Past uw evenement niet in bovenstaande voorwaarden dan moet u een vergunning aanvragen. 

Wilt u een evenement organiseren in onze gemeente, dien dan een vergunningaanvraag in met onderstaand aanvraagformulier. U moet de aanvraag voor een evenementenvergunning uiterlijk 6 weken voor de datum waarop het evenement plaatsvindt indienen. Een aanvraag is pas ingediend op het moment dat alle documenten volledig zijn ingevuld en alle benodigde informatie is ingeleverd.

Veiligheidsplan

Bij grotere evenementen is het verplicht een veiligheidsplan op te stellen en aan te leveren. Als handreiking is een model veiligheidsplan opgesteld. Dit kan gebruikt worden bij de opstelling van uw eigen veiligheidsplan.

Voorbereiden evenement

Bij het voorbereiden van een evenement is het handig om het evenementenbeleid door te nemen. Zo weet u vooraf wat u ongeveer kunt verwachten en wat u moet regelen.

APV Molenlanden

Instructie verkeersregelaars

De gemeente bepaalt of er evenementenverkeersregelaars nodig zijn. De verkeersregelaars moeten een instructie volgen via E-learning. Kijk voor meer informatie op www.verkeersregelaarsexamen.nl.

Hoe doe ik een melding van een jaarlijks terugkerend evenement?

Indien u al beschikt over een 5-jaarlijkse vergunning en u heeft geen wijzigingen dan kunt u via onderstaand meldingsformulier de definitieve datum van het evenement voor het komende jaar aangeven. De vergunning is pas definitief nadat de datum van het evenement bekend wordt gemaakt aan de gemeente, dit moet minimaal 6 weken van te voren.

U ontvangt van ons een bevestiging van de melding waarna de vergunning voor dit jaar definitief is. 

De kosten staan in de legesverordening.

  
Heeft u vragen neem dan contact op met het team BVK, cluster Veiligheid via apv@jouwgemeente.nl  

Bezwaar 
Na het besluit geldt altijd nog een termijn van 6 weken waarin bezwaar mogelijk is.