Elektrische laadpaal

Aanvragen van een laadpaal voor elektrische voertuigen in de openbare ruimte

Er komen, ook in gemeente Molenlanden, steeds meer elektrische en hybride auto’s. Daardoor is er meer behoefte aan laadpalen in de openbare ruimte. Heeft u een elektrische auto en geen eigen parkeerterrein? Dan kunt u online een openbare laadpaal aanvragen bij u in de buurt. Dit doet u via de website van Den Hartog Charging.

Met deze exploitant heeft gemeente Molenlanden begin april 2023 een samenwerking afgesloten. Zij nemen namens de gemeente uw aanvraag in behandeling; samen zorgen we ervoor dat er zo snel mogelijk een laadpaal bij u in de buurt geplaatst wordt.

Check hier het filmpje waarin wethouder Jan Lock en Tim den Hartog van Den Hartog Charging vertellen over deze nieuwe duurzame samenwerking:

Laadpalen in Molenlanden | Samenwerking Den Hartog Charging

Stopzetting samenwerking met exploitant Allego
Helaas heeft de vorige exploitant van laadpalen (Allego) in maart 2022 de samenwerking met diverse gemeenten stop gezet. Daardoor zijn uitstaande aanvragen én nieuwe aanvragen niet meer in behandeling genomen.

Heeft u een aanvraag ingediend voor een openbare laadpaal vóór 1 januari 2022? Dan krijgt u hier bericht over van Allego.

Heeft u een aanvraag ingediend voor een openbare laadpaal na 1 januari 2022? Dan heeft de gemeente uw aanvraag doorgezet naar Den Hartog Charging. U heeft hierover een mail ontvangen van de gemeente. Indien u vragen heeft over uw aanvraag, dan kunt u contact opnemen met Den Hartog Charging.

Allego blijft aanspreekpunt voor bestaande laadpalen in de gemeente
Uiteraard blijft Allego verantwoordelijk voor het beheer en de dienstverlening aan inwoners die gebruik maken van een laadpaal van Allego. Op elke laadpaal staat vermeld hoe u contact op kunt nemen met Allego bij een storing of ander probleem.

Duurzame oplossing én gemak voor inwoners staat voorop!

Gemeente Molenlanden vindt het belangrijk om toekomstbestendig te zijn in onze ‘laadinfrastructuur’. Daarom kijken we continue naar de behoefte, de mogelijkheden en het aanbod van aanbieders van laadpalen. Dit betekent dat we momenteel in gesprek zijn met meerdere exploitanten. Op die manier breiden we het aanbod van laadpaalaanbieders binnen de gemeente sneller uit. Informatie hierover vindt u binnenkort op deze website.

Heeft u vragen over dit bericht?
Neem dan contact op met Jeroen van Gurp, e-mail jeroen.vangurp@jouwgemeente.nl, m. 06 11 65 73 68.