Dappere Dino’s

Een scheiding is een grote gebeurtenis in het leven van een kind. Er zijn vaak grote veranderingen en er komt veel op hen af. Het is fijn als een kind steun krijgt in het omgaan met deze veranderingen.

Dappere Dino’s helpt

Dappere Dino’s is een training voor kinderen van 6 t/m 8 jaar die met scheiding van hun ouders te maken krijgen. Uit onderzoek blijkt dat dit groepsprogramma helpt bij het voorkomen en verminderen van problemen bij kinderen. En dat kinderen na deelname aan de training lekkerder in hun vel zitten.

Hoe werkt Dappere Dino’s?

De Dappere Dino’s komen 12 keer samen. Met handpop Rex praten de trainers met de kinderen over hoe het is als je ouders gescheiden zijn. Ook besteden zij via spel en op creatieve manieren aandacht aan allerlei thema’s die bij een scheiding horen.

In de groep leren de kinderen veel van elkaar. Kinderen voelen zich meestal gesteund en gestimuleerd door de ervaringen van andere kinderen die ook een scheiding hebben meegemaakt.

We organiseren Dappere Dino’s meerdere keren per jaar (in het voor- en najaar) in verschillende dorpskernen. De training is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Molenlanden. Deelname is gratis.

Startdatum

Startdatum en locatie zijn afhankelijk van de aanmeldingen.

Meer informatie en aanmelden:

Wil je meer weten over de training ‘Dappere Dino’s’, of wil je je kind aanmelden? Bel dan naar het Sociaal team via 088 75 15 100 of mail naar sociaalloket@jouwgemeente.nl.

Ouders kunnen hun kind het hele jaar aanmelden.

De Dappere Dino’s trainers zijn Jorieneke van Drenth, Treeske Louwerse en Hélène van der Pas.