Centraal informatiepunt PFAS Zuid-Holland Zuid

Het onderwerp PFAS leeft, zeker in de regio Zuid-Holland Zuid. Inwoners maken zich zorgen over PFAS-vervuiling in bijvoorbeeld de bodem, moestuinen, zwemwater, eieren en de gevolgen daarvan. De informatie hierover staat verspreid op websites van verschillende overheidsorganisaties. Daarom hebben de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht de handen ineen geslagen met professionele samenwerkingspartners. Inwoners kunnen voortaan op één plek terecht voor informatie en nieuws over PFAS: www.pfasinfo.nl. Via dit centrale informatiepunt kunnen inwoners ook hun vragen stellen via een contactformulier. 

Proeffase: werk in uitvoering 

Het centrale informatiepunt PFAS is nog in ontwikkeling. De website is nog in de proeffase. Inwoners kunnen alvast feedback geven, aangeven of ze informatie missen en aangeven als iets niet goed werkt. Dit doen zij via het contactformulier op www.pfasinfo.nl. Met deze input verbeteren we de website steeds verder. Daarnaast werken we ook aan een app.

Professionele samenwerkingspartners

Het Centraal informatiepunt PFAS is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, GGD Zuid-Holland Zuid, RIVM, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Zuid-Holland, omgevingsdiensten Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en Dienst centraal milieubeheer Rijnmond (DCMR Milieudienst), waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland, waterbedrijven Oasen en Evides, Rijkswaterstaat.