Buurtattentie

Vraag bordje aan

Is Buurtattentie nog niet zichtbaar in jouw buurt? Vraag de bordjes aan en krijg meer informatie over de mogelijkheden.

Vraag bordje aan

Bellen kan ook via 085-0066089.

Voorbeelden

In onze gemeente zijn al mooie voorbeelden van inwoners die met Buurtattentie aan de slag zijn gegaan. Lees hier hun verhaal.

Meer informatie en contact

#Buurtattentie is een campagne voor en door inwoners van Molenlanden. Met als doel om échte aandacht voor elkaar te hebben. De campagne buurtattentie maakt inwoners attent op het belang hiervan. Contact tussen inwoners is altijd belangrijk, maar zeker in deze tijd van corona. Juist nu is saamhorigheid belangrijk. Buurtattentie geeft inwoners een extra zetje om in actie te komen. Met als doel: elkaar écht zien en naar elkaar omkijken. Vraag bijvoorbeeld eens hoe het echt met iemand gaat. En luister goed naar het antwoord en vraag door. Of help de buurvrouw met de belastingaangifte of breng je buurman naar een ziekenhuisafspraak. Uiteraard binnen de geldende coronaregels. Want goede contacten is fijn voor iedereen!

Voor en door inwoners

Iedereen kan meedoen aan buurtattentie. De oproep is gericht aan alle Molenlanders om zich voor andere inwoners in te zetten in hun straat of buurt. Als inwoners Buurtattentie een goed initiatief vinden, kunnen ook hele straten of buurten op eigen initiatief meedoen. Er zijn bordjes en flyers beschikbaar om de eerste aanzet te geven en het gesprek over een attente buurt te openen. Dat kan georganiseerd, bijvoorbeeld via initiatieven die er al zijn, maar dat hoeft niet. Buurtattentie is een aanvulling op wat er al wordt georganiseerd.

Samenwerking

Inwoners uit Goudriaan en Nieuw-Lekkerland, Stichting Welzijn Molenlanden en gemeente zijn om de tafel gegaan om Buurtattentie in gang te zetten. Komende maanden kijken ze samen wat er nodig is om het initiatief uit te rollen.

Voorbeelden, materialen bestellen en contact

Op deze site staan voorbeelden van inwoners die al iets doen met Buurtattentie. En geïnteresseerden kunnen direct bordjes en flyers aanvragen om met #Buurtattentie te beginnen. Bellen kan ook via 085-0066089. Een medewerker van stichting Welzijn kan uw vragen beantwoorden of doorverwijzen naar de gemeente of ervaringsdeskundigen. Door er samen over te praten, kan een passende aanpak voor een straat of buurt ontstaan.

Social media

De gemeente verzamelt de goede ideeën en initiatieven. Vertel hoe attent jouw straat of buurt is door jouw bericht op social media te delen met #buurtattentie. Via het mailadres: communicatie@jouwgemeente.nl kun je jouw foto’s en ervaring delen die we op de website kunnen plaatsen.