Behandelprogramma voor angstige kinderen en jongeren

'Vrienden voor het leven'

Veerkracht en zelfvertrouwen

Soms zijn kinderen angstig en/of somber en kunnen zij wat extra begeleiding gebruiken waardoor ze groeien in veerkracht en zelfvertrouwen. Daarom organiseert Sociaal Team Molenlanden een interactieve en speelse groepstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar en 13 t/m 16 jaar. Het gaat om 8 bijeenkomsten voor kinderen en 2 bijeenkomsten voor ouders.

Leren in groepsverband

Angst en somberheid zijn emoties die passen bij de normale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Soms worden deze gevoelens zo sterk, dat het kind er last van heeft. Voor deze kinderen is het prettig om te merken dat ze niet de enige zijn met deze emoties. Onder begeleiding van een psycholoog of orthopedagoog leren de deelnemers met behulp van oefeningen, thuisopdrachten en van elkaar om op andere manieren om te gaan met gevoelens van angst of somberheid.

Ouders

Ouders zijn voor hun kind enorm belangrijk in het helpen overwinnen van angst en somberheid. Daarom ontvangen zij schriftelijke informatie en er is de mogelijkheid van een oudergesprek waarin zij tips en handvatten krijgen.

Data, tijden en locatie

Afhankelijk van de aanmeldingen.

Aanmelden

Ouders kunnen hun kind gedurende het hele jaar aanmelden bij Marieke Donk (Sociaal team Molenlanden). In overleg met ouders wordt gekeken welke groep het meest passend is.

telefoon: 06 - 89990712 
e-mail: m.donk@jeugdteamszhz.nl