Alzheimer Trefpunt

Dementie

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer (70%).

Pilot Stamtafel

Door de huidige coronamaatregelen kunnen we helaas niet fysiek bij elkaar komen. Samen met Alzheimer Trefpunt hebben we echter een nieuwe oplossing gevonden om elkaar digitaal te ontmoeten: de Stamtafel.

Tijdens de online Stamtafel  krijgt u, net als u gewend bent van het fysieke Alzheimer Trefpunt, informatie over dementie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen met lotgenoten. U kunt ook direct vragen stellen via de chat. Samen met Alzheimer Nederland, De Lange Wei, Rivas Zorggroep en Present doen we mee aan de pilot van de Stamtafel van Alzheimer Nederland.

Woensdag 21 april is de aftrap. Meer informatie over de Stamtafel, data, tijden en onderwerpen vindt u op deze website.

Alzheimer Trefpunt

Het Alzheimer Trefpunt is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgt u informatie over dementie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen. Het Alzheimer Trefpunt biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. U bent van harte welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan uw geliefde zijn, maar ook een vriend, buurvrouw of familielid.