Workshops Ondernemersontbijt

Tijdens het ondernemersontbijt kun je deelnemen aan één van de onderstaande workshops. Deze workshops worden gegeven op verschillende locaties op bedrijventerrein Melkweg in Bleskensgraaf.

[Terug naar pagina Ondernemersontbijt]

Workshop 1: Het IJzer smeden als het heet is

Maak kennis met Van der Vegt, een restauratiebedrijf van meer dan 100 jaar oud. Gespecialiseerd in smeedwerk, stalen deuren, trappen en restauratie van metaalwerk. Met prachtige projecten op haar naam zoals Blijdorp, het Rijksmuseum, het Vredespaleis en de Willemswerf. Tijdens de workshop mogen deelnemers zelf de handen uit de mouwen steken bij één van de twee smidsvuren. 

Workshop 2: In gesprek met ... de Omgevingsdienst; van duurzaamheid tot vergunningen

Wat zijn de gevolgen van de stikstof-discussie voor mijn bedrijf? Welke invloed heeft deze discussie op mijn vergunningprocedures?

In ons georganiseerde land heb je als ondernemer al snel met regels te maken. Wil je iets aan je bedrijf aanpassen of naar een nieuwe locatie? Misschien dien je een melding te doen of een vergunning aan te vragen. Maar de Omgevingsdienst helpt ondernemers ook op weg met de verduurzaming van hun bedrijf. Je kunt met al je vragen hierover terecht tijdens dit spreekuur.

Workshop 3: Winning Experience; productie en ontwikkeling van high tech equipment voor productie van zonnepanelen

Wist je dat in Bleskensgraaf een hightech laboratorium staat waar de nieuwste generatie zonnepanelen getest worden? Binnen de wereldwijde solarsector is Eurotron een belangrijke speler. Onze innovatieve productielijnen voor back-contact zonnepanelen staan opgesteld bij klanten in o.a. China en Amerika. Bezoek het laboratorium tijdens de workshop en kom alles te weten over back-contact zonnepanelen.

Workshop 4: We like to move, move it; robotisering in logistieke processen

Benieuwd hoe logistieke bedrijven er alles aan doen om jouw pakketje de volgende dag al te bezorgen? Bij Lowpad automatiseren we logistieke processen met high-tech mobiele robots die aangestuurd worden door slimme software. Deze demo wil je niet missen.

Workshop 5: Feeding dreams; robotisering in de voedselketen

Wereldwijd is er een groeiend tekort aan goed en gezond voedsel. Nieuwe ontwikkelingen zoals indoor en vertical farms bieden een oplossing om op grote schaal gezonde groenten te produceren. Benieuwd hoe TTA bijdraagt aan deze ontwikkeling? Schrijf je in voor deze workshop

Workshop 6: Coffee met de cops

Tijdens deze workshop maak je kennis met de politieagenten die actief zijn in Molenlanden. Zij vertellen je meer over zaken waar je als ondernemer alert op moet zijn. Wat zijn bijvoorbeeld signalen van georganiseerde criminaliteit? Hoe kun je voorkomen dat er in jouw pand of in jouw omgeving iets gebeurt? En hoe treedt de gemeente op?

Workshop 7: De sportende ondernemer/werknemer

Een dynamische workshop waarbij de feiten en cijfers over bewegen als onderdeel van de bedrijfsstrategie op een sportieve manier onder de aandacht gebracht worden. De workshop vindt plaats bij The Healthy Club.

Workshop 8: ANDERS-ondernemen = Maatschappelijk ondernemen

Vrijwel iedere ondernemer is bereid een kwetsbare dorpsgenoot te helpen en zijn product of dienst beschikbaar te stellen aan iemand die zich even niet zelf kan redden. Maar hoe kun je hen als ondernemer het beste bijstaan?

Nijs Stam, eigenaar van Stacom System en Jolanda van Hoorne, initiatiefnemer van Stichting ANDERS Rivierenwaard nemen u tijdens de workshop actief mee in de geweldige waarde die voor het oprapen ligt door deze twee werelden met elkaar te verbinden.

Workshop 9: Vinden en binden van personeel; in gesprek met AV werkt door

AV werkt door is er voor werknemers en werkzoekenden, zelfstandig ondernemers, starters en werkgevers uit Gorinchem, Vijfheerenlanden en Molenlanden.

Tijdens deze workshop vertellen we je graag meer over hoe we zorgen voor verbindingen tussen bedrijven in de regio met personeelsoverschotten en -tekorten. En gaan we in gesprek over wat we voor jou kunnen betekenen. Wij luisteren, geven advies en wijzen je de weg. Samen maken we er werk van! 

Workshop 10: Volgers op social media; Who cares?

Social media advertising: dat is pas écht belangrijk. Het is de manier om op een relevante manier jouw doelgroep te bereiken én jouw product, dienst of vacature gericht onder de aandacht te brengen. En weet je wat ook zo fijn is? Alles is lekker meetbaar! We #like! 💛 Starten met social media advertising? Join onze praktische workshop!

Gegeven door Fresh Lemon.

Aanmelden

We ontvangen graag je aanmelding en welke workshop je voorkeur heeft. Het aanmeldformulier vind je hier!

Daarna ontvang je een mail met meer informatie over de workshop waar je bent ingedeeld en andere praktische informatie. Aanmelden kan tot en met maandag 21 maart 2022.

We kijken er naar uit jullie te ontmoeten!