Werk en Personeel

Er zijn diverse organisaties in onze regio die werkgevers ondersteunen bij het zoeken en binden van personeel. Zij helpen werkgevers op weg bij het zoeken naar personeel, geven informatie en advies over regelgeving en subsidies en ondersteunen bij het invullen van de banenafspraak. Ook zelfstandigen kunnen hier terecht met vragen over bijvoorbeeld bij- of omscholing of hulp bij schulden.

Regionaal Mobiliteitsteam AV werkt door

Het Regionaal Mobiliteitsteam AV werkt door is er voor werkenden, werkzoekenden, zelfstandig ondernemers en bedrijven uit de arbeidsmarktregio Gorinchem. Hier werken werkgeversorganisaties, vakbonden, gemeenten en UWV samen, met diverse andere partners uit de regio.

Werkgevers, werknemers en (zelfstandig) ondernemers, met vragen over werk kunnen terecht op één centrale plek. AV Werkt door biedt begeleiding en advies bij de zoektocht naar een kansrijke baan, helpt waar nodig met bij- of omscholing. en wijst de weg bij schulden. Het mobiliteitsteam is er ook voor bedrijven met personeelstekorten en verbindt deze bijvoorbeeld met bedrijven met een overcapaciteit.

AV werkt door is bereikbaar via het e-mailadres werk@avwerktdoor.nl en via telefoonnummer 06 - 29 355 974.

Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden

Het Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden heeft als doel het transparant maken van aanbod en vraag op het terrein van leren en werken in de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden voor werkgevers, werk- en opleidingszoekenden. Het loket is opgezet door het UWV, Da Vinci en Avres.

Het Leerwerkloket is het centrale informatiepunt voor al uw vragen over:

 • leerwerktrajecten
 • opleidingen gerelateerd aan werk
 • ervaringscertificaat en ervaringsprofiel trajecten
 • duaal onderwijs (de combinatie van leren en werken)
 • beroepsmogelijkheden en kwalificatie-eisen ten aanzien van beroepen
 • arbeidsperspectief
 • subsidieregelingen
 • competentietesten

Als werkgever kunt u contact opnemen met het loket als u een bepaalde opleidingsbehoefte heeft voor uw werkgevers, als u erkend leerbedrijf wilt worden of als u op zoek bent naar (tijdelijk) personeel. Het loket levert maatwerk en geeft bijvoorbeeld informatie over financiële voordelen die het aannemen en/ of scholen van (nieuwe) medewerkers kunnen opleveren.

Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden
 

Werkgeversservicepunt AVregio

Er zijn in Nederland 35 arbeidsmarktregio’s van waaruit gemeenten, UWV en sociale partners dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden vormgeven. Alle 35 arbeidsmarktregio’s hebben een eigen werkgeversservicepunt. De gemeente Molenlanden valt samen met de gemeenten Gorinchem en Vijfheerenlanden.

Ondersteuning van werkgevers bij het invullen van de “banenafspraak”
Werkgevers hebben afgesproken dat er tot 2026 125.000 extra banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn 100.000 banen bij bedrijven en 25.000 banen bij de overheid. Dit heet de ‘banenafspraak’. Het Werkgeversservicepunt AVregio ondersteunt werkgevers met advies en weet de weg naar subsidies en regelingen. Daarnaast beschikt zij over een divers bestand werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder mensen met een arbeidshandicap.

Samenwerkingsverband
In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is het Werkgeversservicepunt AVregio een samenwerkingsverband tussen Avres en het UWV. Partners in het werkgeversservicepunt zijn de gemeenten Molenlanden, Gorinchem en Vijfheerenlanden.

Bij het werkgeversservicepunt kunnen werkgevers terecht voor:

 • Advisering en ondersteuning bij personeelsvraagstukken
 • Kosteloze werving en selectie van geschikte kandidaten
 • Advisering over de mogelijkheden van sociaal ondernemen
 • Coaching en begeleiding van werknemers
 • Bemiddeling bij de inzet van subsidies en regelingen

Op de website WSPAVregio.nl vindt u informatie over onder andere deze onderwerpen. Daarnaast informeert de site u over bijeenkomsten die georganiseerd worden voor werkgevers.