Vaccinatie tegen het coronavirus

GGD en vaccineren

Als inwoner van regio Zuid-Holland Zuid kunt u voor vragen over vaccineren en corona bellen met het telefoonnummer: 078 770 8580, bereikbaar op werkdagen van 8.00 - 20.00 uur.

Herhaalprik tegen corona

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een verdere opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënten- en/of cliëntencontact zijn als eerste persoonlijk uitgenodigd voor de herhaalprik. Aansluitend kunnen jmensen jonger dan 60 jaar een afspraak maken. Dat gaat stapsgewijs van oud naar jong. De herhaalprik zorgt ervoor dat minder mensen ernstig ziek worden. Dit helpt bij het zoveel mogelijk openhouden van de samenleving en om te voorkomen dat de zorg het te druk krijgt. De herhaalprik kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting gegeven worden.

Meer informatie? https://coronavaccinatie.nl/herhaalprik

Herhaalprik

De najaarscampagne van de herhaalprik gaat van start

Vanaf maandag 19 september kunnen inwoners die geboren zijn in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij onze vaccinatielocaties.

  • In Dordrecht is dat op de Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht en
  • in Gorinchem is dat Piratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ Gorinchem.

De herhaalprik is hetzelfde als de boostervaccinatie en is bedoeld om de afweer te verbeteren en extra te beschermen tegen het coronavirus.

Lees het volledige bericht: Najaarscampagne herhaalprik van start!

Prikken zonder afspraak

Prikken op een vaste vaccinatielocatie

Er is één vaste vaccinatielocatie in Zuid-Holland Zuid: Dordrecht.

  • Vrije inloop voor iedereen vanaf 12 jaar voor de 1e en 2e prik.
  • Voor 18 jaar en ouder ook vrije inloop voor de boostervaccinatie.
  • Klik voor routebeschrijving: Laan van Europa 500, 3317 DB Dordrecht.
  • Neem altijd een mondkapje en identiteitsbewijs (met BSN nummer) mee.

Prikken in de buurt

Naast deze vaste locatie opent de GGD ZHZ tijdelijke vaccinatielocaties. Hierdoor biedt de GGD ZHZ alle inwoners van Zuid-Holland Zuid de gelegenheid laagdrempelig, dichtbij huis en zonder afspraak een vaccinatie te halen.

De exacte locaties worden gecommuniceerd via de gemeentepaginasociale media en de website van de Rijksoverheid: prikken zonder afspraak.

  • De openingstijden zijn meestal van 12.00 uur tot 18.00 uur, maar check voor actualiteit eerdergenoemde pagina's.
  • Neem altijd een mondkapje en identiteitsbewijs (met BSN nummer) mee.

Online afspraak maken

Een afspraak maken voor de coronaprik kan telefonisch (0800 - 7070, 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur), maar gaat sneller en eenvoudiger online met een DigiD-account.

Op deze pagina van de GGD vindt u vragen en antwoorden over het online maken van een afspraak.

Derde vaccinatie

Sommige mensen met een ernstige afweerstoornis ontvangen via de medisch specialist die hen behandelt, een uitnodiging voor een derde prik.

Bij onvoldoende bescherming
Wanneer het immuunsysteem minder goed werkt, kan dit ervoor zorgen dat mensen nog onvoldoende beschermd zijn na twee vaccinaties. Zij kunnen met een derde prik een betere bescherming opbouwen. Het is voor hen onderdeel van de basisvaccinatie, die voor de meeste anderen uit één of twee vaccinaties bestaat.

Zo gaat het in zijn werk
Vanaf oktober 2021 ontvangen de mensen die in aanmerking komen een uitnodiging van het ziekenhuis. De vaccinatie gebeurt op een GGD priklocatie met een mRNA vaccin (Pfizer, Moderna). U kunt zelf telefonisch uw afspraak inplannen na ontvangst van de brief.

Vaccinatie 5 t/m 11 jaar

Heeft u een kind in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar oud? Dan kan uw kind een coronavaccinatie krijgen. Dit geldt voor kinderen met en zonder verhoogd medisch risico. U kiest zelf of u uw kind wilt laten vaccineren. Voor een prikafspraak kunt u bellen naar 0800 - 7070.

Meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Vaccinatie 12 t/m 17 jaar

Jongeren van 12-17 jaar kunnen zich laten vaccineren tegen het coronavirus als zij dat willen. Zij krijgen het BioNTech/Pfizer-vaccin aangeboden. Meer informatie vindt u hier.

Jongeren tot 23 jaar kunnen op www.jouwggd.nl terecht om te chatten met iemand van de GGD als zij vragen hebben over het vaccineren tegen corona.

Vaccinatie 18 t/m 35 jaar

Val jij in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar? En heb je je nog niet laten vaccineren tegen corona? Haal dan je prik. Dit kan met of zonder afspraak.

Zit je nog met vragen over coronavaccinatie? Op deze pagina van de Rijksoverheid vind je veel antwoorden op vaccinatievragen.