Vaccinatie tegen het coronavirus

Iedereen verlangt naar een wereld zonder coronamaatregelen
Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

Het is goed om te weten dat elk vaccin dat straks is goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermd tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. 

Het is begrijpelijk als u vragen heeft.

Heeft u een uitnodiging voor een vaccinatie ontvangen? Dan kunt u dichtbij in Groot-Ammers gevaccineerd worden.

Telefonisch een afspraak maken 
Als u telefonisch een afspraak maakt, geef dan aan dat u graag in Groot-Ammers gevaccineerd wilt worden. Het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn staat in de uitnodigingsbrief. 

Online een afspraak maken 
Het maken van een afspraak gaat online vaak sneller en is eenvoudig. Als u online een afspraak maakt (via www.coronavaccinatie-afspraak.nl) worden verschillende opties getoond van priklocaties. Het systeem zoekt naar een afspraakmogelijkheid voor de eerste én tweede prik. Ook hier kunt u kiezen voor Groot-Ammers. Bij het maken van een online afspraak is het noodzakelijk dat u uw DigiD-inlogcode bij de hand heeft. 

Heeft u vragen? 
Bel dan met het callcenter van de GGDZHZ (voor inwoners van ZHZ voor vragen over vaccineren en corona) 078 77 08 580 (bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur).

Er blijken ook in onze regio veel vragen te leven over wanneer men aan de beurt is voor een coronavaccinatie. Alle informatie (waaronder veelgestelde vragen) over vaccineren kunt u hier vinden.

  • Ouderen en zorgverleners in de regio ZHZ die momenteel door de GGD worden gevaccineerd krijgen een uitnodiging, met daarin een telefoonnummer dat zij kunnen bellen om een afspraak te maken. Zij worden nu (bij voorkeur) ingepland voor een vaccinatiestraat in de regio (dus momenteel nog Dordrecht of Gorinchem), tenzij er geen plaats is op een moment dat zij willen of wanneer zij zelf aangeven buiten de regio gevaccineerd te willen worden.
     
  • Niet mobiele ouderen (en binnenkort ook de 60-64 jarigen) worden door de huisarts gevaccineerd. De huisarts maakt de afspraak.
     
  • Voor de meeste mensen is nog niet precies te zeggen wanneer zij aan de beurt zijn voor hun prik tegen corona. De planning kan nog veranderen. Bijvoorbeeld als een vaccin niet op tijd geleverd wordt. De meest recente informatie vindt u op de pagina Volgorde van vaccinatie (Rijksoverheid).

Gezondheidsverklaring meenemen
Iedereen die een vaccinatie wil halen moet een gezondheidsverklaring invullen en een medicatie overzicht mee nemen (is vooral belangrijk als het gaat om stollingsproblemen). De gezondheidsverklaring wordt op de vaccinatielocatie bekeken en als er twijfels zijn wordt degene die gevaccineerd moet worden direct doorverwezen naar de arts die ter plekke aanwezig is.

Meer informatie op de webpagina van GGD Zuid-Holland Zuid: Waar en wanneer bent u aan de beurt voor een coronavaccinatie?

De GGD gaat in 2021 vele Nederlanders vaccineren om het coronavirus eronder te krijgen. Wie er wanneer gevaccineerd wordt, wordt bepaald door het ministerie van VWS. 

GGD-Informatielijn
Als inwoner van regio Zuid-Holland Zuid kunt u voor vragen over vaccineren en corona bellen met het telefoonnummer: 078 770 8580, bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 20.00 uur.

Dit overzicht geeft een beeld van de vaccinatiestrategie. De daadwerkelijke planning van vaccinatie is afhankelijk van onder andere goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins. En van de vaccinatiebereidheid van mensen.