Vaccinatie tegen het coronavirus

Iedereen verlangt naar een wereld zonder coronamaatregelen
Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

Het is goed om te weten dat elk vaccin dat straks is goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermd tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. 

Het is begrijpelijk als u vragen heeft.

De GGD gaat in 2021 vele Nederlanders vaccineren om het coronavirus eronder te krijgen. Wie er wanneer gevaccineerd wordt, wordt bepaald door het ministerie van VWS. 

GGD-Informatielijn
Als inwoner van regio Zuid-Holland Zuid kunt u voor vragen over vaccineren en corona bellen met het telefoonnummer: 078 770 8580, bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 20.00 uur.

Dit overzicht geeft een beeld van de vaccinatiestrategie. De daadwerkelijke planning van vaccinatie is afhankelijk van onder andere goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins. En van de vaccinatiebereidheid van mensen.