Vacature Senior Business Controller

SENIOR BUSINESS CONTROLLER (36 UUR PER WEEK)

STRATEGISCHE BUSINESSPARTNER VAN DIRECTIE EN COLLEGE

Dit ga je doen
De inrichting van de financiële functie hebben wij verdeeld over een team Financiële Administratie en een Team Financiën, Beleid en Control (FBC). Jij bent onderdeel van FBC dat de regie voert over de P&C cyclus, de (verbijzonderde) Interne Controle en de procesbeschrijvingen. Binnen het team werk je nauw samen met collega-business en -financial controllers en ben je elkaars sparringpartner.

Senior businesspartner van vakteams, directie en college
Je ondersteunt een aantal vakteams als businesspartner bij de totstandkoming van de reguliere producten uit de planning & control cyclus. Het is voor jou een uitdaging om mee te denken over hun primaire proces en hun aanspreekpunt te zijn voor Financiën en Planning & Control. Je helpt onder meer bij de doorontwikkeling naar zelforganisatie op het gebied van de planning & control cyclus. Ook draag je bij aan bewustwording over budgetbeheer, risicomanagement en Interne Controle.

Daarnaast ben je de businesspartner van de directie, college en de concern controller. Samen met hen geef je inhoud aan de strategische koers van de organisatie. Met de concern controller stel je een control-agenda op, waarin concrete en meetbare ambities worden vastgelegd. Jij neemt het voortouw bij het op orde brengen van de belangrijkste financiële processen. Het College verklaart op basis van de deskundigheid, werkzaamheden en vastleggingen van het team FBC dat uitgaven rechtmatig zijn geweest. 

Strategisch inzicht
Je overziet de belangrijkste beleidsontwikkelingen binnen de organisatie in combinatie met onze bestuurlijke opgaven. Ook heb je zicht op (meerjarige) gevolgen op bedrijfseconomisch gebied en geef je hier advies over. Je weet complexe vraagstukken in de juiste (politieke) context te plaatsen en bedenkt innovatieve oplossingen. Dilemma’s weet je daarin goed te benoemen. Je herkent trends en organiseert hierover de dialoog en bijbehorende acties. Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in regionale overleggen, neem je deel aan organisatie brede programmatafels en trek je complexe projecten. Verder neem je de regie in de doorontwikkeling naar het werken met business- en financial controllers.

Dit ben jij
Je hebt een academisch werk- en denkniveau, actuele kennis van overheidsfinanciën, financiële wet- en regelgeving en minimaal drie tot vijf jaar ervaring, het liefst binnen een gemeente. Je hebt aantoonbare ervaring als projectleider bij grote beleidsontwikkelingen op je vakgebied, waarin je een regisserende rol hebt gehad. Je acteert sterk op strategisch én tactisch niveau en bent in staat om finance en control te verbinden met de strategische koers van de gemeente.

Als persoon ben je een stevige businesspartner die kritische vragen stelt, heldere adviezen geeft, innovatieve oplossingen bedenkt met in achtneming van de wettelijke kaders. Je bent in staat om op je eigen handelen te reflecteren. Op een inspirerende manier weet je verbinding te maken tussen de verschillende vakteams. Je bent een teamspeler die zichtbaar is binnen de organisatie.

Aanbod
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt een salaris geboden van maximaal € 5.814,- bruto per maand (Schaal 12, CAO gemeenten) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van de arbeidsvoorwaarden naar eigen wensen kunt inrichten. Verder biedt de gemeente een aantrekkelijk werkklimaat met aandacht voor loopbaanontwikkeling, goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO gemeenten.

Informatie & solliciteren
Bel voor meer informatie met Arno van der Veen, 06-10138447 of mail je cv naar Linda Willems, HR adviseur, linda.willems@jouwgemeente.nl.

Solliciteren kan tot 15 september 2020.

PDF downloaden en/of printen
Vacature Senior Business Controller