Vacature Business Controller

BUSINESS CONTROLLER (36 UUR PER WEEK)

STEVIGE BUSINESSPARTNER EN BRUGGENBOUWER

Dit ga je doen
De inrichting van de financiële functie hebben wij verdeeld over een team Financiële Administratie en een Team Financiën, Beleid en Control (FBC). Jij bent onderdeel van FBC dat de regie voert over de P&C cyclus, de (verbijzonderde) Interne Controle en de procesbeschrijvingen. Binnen het team werk je nauw samen met collega-business en -financial controllers en ben je elkaars sparringpartner.

Businesspartner voor vakteams
Je ondersteunt een aantal vakteams als businesspartner. Het is voor jou een uitdaging om mee te denken over hun primaire proces en hun aanspreekpunt te zijn voor Financiën en Planning & Control. Je helpt onder meer bij de doorontwikkeling naar zelforganisatie op het gebied van de planning & control cyclus. Ook draag je bij aan bewustwording over budgetbeheer, risicomanagement en Interne Controle.

Bruggenbouwer
Je slaat een brug tussen de business en Finance & Control. Samen met de concern controller stel je een controlagenda op, waarin concrete en meetbare ambities worden vastgelegd om financiële processen op orde te brengen. Het College verklaart op basis van de deskundigheid, werkzaamheden en vastleggingen van het team FBC dat uitgaven rechtmatig zijn geweest. Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in regionale overleggen en neem je deel aan organisatie brede programmatafels.

Dit ben jij
Je hebt een academisch werk- en denkniveau, actuele kennis van overheidsfinanciën, financiële wet- en regelgeving en minimaal drie tot vijf jaar ervaring, het liefst binnen een gemeente. Als stevige gesprekspartner ben je van de inhoud en de relatie. Je weet hoe je moet acteren als je bijvoorbeeld een signaal moet afgeven aan de concerncontroller. We hoeven jou niets meer te vertellen over projectmatig en programmatisch werken en het doorgronden van werkprocessen. Je acteert sterk op strategisch én tactisch niveau, bent een teamspeler en een echte verbinder. Je werk organiseer je niet vanachter je bureau, maar in een constructieve, professionele en prettige samenwerking met je directe collega’s. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend. In een stresssituatie blijf je kalm en denk je in oplossingen. Je bent vasthoudend, vernieuwend, dienstverlenend en ziet altijd kansen voor verbeteringen.

Aanbod
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt een salaris geboden van maximaal € 5.118,- bruto per maand (Schaal 11, CAO gemeenten) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van de arbeidsvoorwaarden naar eigen wensen kunt inrichten. Verder biedt de gemeente een aantrekkelijk werkklimaat met aandacht voor loopbaanontwikkeling, goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO gemeenten.

Informatie & solliciteren
Bel voor meer informatie met Arno van der Veen, 06-10138447 of mail je cv naar Linda Willems, HR adviseur, linda.willems@jouwgemeente.nl.

Solliciteren kan tot 15 september 2020.

PDF downloaden en/of printen
Vacature Business Controller