Toezichthouder handhaver WABO / Omgevingswet (36 uur per week)

TOEZICHTHOUDER HANDHAVER WABO / OMGEVINGSWET
(36 UUR PER WEEK)
Die kiest voor een breed werkterrein en een veelzijdige baan

Je nieuwe baan
Integraal handhaven vinden wij zeer belangrijk. Je bent daarom in staat verder te kijken dan alleen je eigen vakgebied en hebt vaak contacten met collega’s en instanties. Jij bent ook de expert die informatie geeft aan inwoners en instanties. Daarnaast behandel je verzoeken en klachten. Het is een uitdaging om met je vak bezig te zijn én veel contact te hebben met verschillende mensen binnen en buiten de gemeente. Jij maakt snel verbinding en geeft net zo makkelijk uitleg of advies aan een ‘leek’, een professional of een bestuurder.

Breed werkterrein
Jij houdt toezicht op de naleving van de Wabo, Woningwet, Monumentenwet, Bouwbesluit, bestemmingsplannen en de daarop gebaseerde regelgeving. Hiervoor voer je controles uit bij nieuwbouw, verbouw, sloopprojecten en bestaande bouwwerken, zoals Rijks- en gemeentemonumenten. Ook controleer je op illegaal bouwen en strijdig gebruik van het bestemmingsplan. Je bent sterk in het bijhouden van een correcte administratie van controleresultaten en het opstellen van rapportages.

Strijdigheden met de regelgeving worden door jou aangepakt. Als het nodig is overleg je over het beëindigen van de overtredingen eventueel gevolgd door handhavingsacties. Dit doe je onder meer in overleg met juristen van de afdeling. Je werkterrein is dus breed en jij bent van alle markten thuis. Dat maakt je ook een prettige gesprekspartner en adviseur voor collega’s, het MT en het bestuur.

Met de komst van de Omgevingswet (medio 2022) zal er minder toezicht worden gehouden op (nieuw)bouw. Het accent zal meer komen te liggen op handhaving naar het gebruik en de bebouwing in de ruimtelijke omgeving.

Dit ben jij
Je hebt een MBO/HBO werk- en denkniveau (met het accent op bouwkundig gebied) bij voorkeur aangevuld met ABW I diploma of je vindt het leuk om deze te halen. Gezien het brede werkterrein en je adviesfunctie heb je zeker een paar jaar werkervaring nodig.  

Je verbindt je makkelijk met mensen en praat op elk niveau. Dat helpt je als je het gesprek voert met mensen die de wet overtreden. Je weet de zaken goed uit te leggen. Als het nodig is, ben je doortastend en twijfel je niet om te handhaven. We hebben met elkaar afspraken gemaakt en die moeten worden nagekomen.

Aanbod
Afhankelijk van opleiding er ervaring bieden wij een bruto maandsalaris van maximaal € 3.591,-  bij een fulltime dienstverband (schaal 8 Cao Gemeenten). Naast genoemd bruto maandsalaris ontvang je 17,05% van jouw salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Verder biedt de gemeente naast een aantrekkelijk werkklimaat met aandacht voor loopbaanontwikkeling de gebruikelijke secundaire arbeidsvoorwaarden conform de Collectieve Arbeidsovereenkomst Gemeenten (Cao Gemeenten).

Meer informatie?
Bel voor meer informatie met Martijn Schiere, 06 52720867 of mail naar martijn.schiere@jouwgemeente.nl. Mail je sollicitatiebrief en CV naar hrmolenlanden@jouwgemeente.nl.

PDF downloaden en/of printen
Vacature Toezichthouder handhaver WABO / Omgevingswet (36 uur per week)