Sociaalwerkers met de focus op jongeren

Sociaalwerkers met de focus op jongeren voor 36 uur en voor 18 uur

Stichting Welzijn Molenlanden is de welzijnsorganisatie in gemeente Molenlanden. Wij richten ons met name op ondersteuning vrijwilligerswerk, mantelzorgondersteuning en Jongerenwerk. Wij geloven in de kracht van mensen en van bestaande krachten in de gemeente Molenlanden, daarbij richten we ons op ondersteuning die mensen in staat stelt weer de regie te nemen. We werken aan een vitale en inclusieve samenleving. Wil jij het verschil maken als het gaat om de toekomst van de jeugd vandaag? Kun jij jongeren motiveren om het maximale uit zichzelf te halen. Heb jij ervaring, het lef, de creativiteit en de juiste attitude om je te onderscheiden waar het gaat om invulling te geven aan een effectief en resultaatgericht Jongerenwerk? Heb je daarnaast ervaring als kwartiermaker, dan ben jij een aanwinst voor ons nieuwe team Jongerenwerk. Dan zoeken we jou!

Je nieuwe baan
Als Jongerenwerker spreek je de taal van de jongeren en je bent omgevingssensitief. Je stimuleert de jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling, behartigt hun belangen en geeft grenzen aan. Je helpt (kwetsbare) jongeren op te groeien tot betrokken, actieve en zelfstandige volwassenen Je werkt preventief en outreachend: op straat, bij en met scholen en op plaatsen waar de jongeren zich ophouden. Je speelt een prominente rol bij het voorkomen van problemen zoals schooluitval, overlast uitsluiting en radicalisering.
Dit ben jij Je bent een ervaren jongerenwerker en een innovatieve en creatieve kwartiermaker. Het stimuleren van talentontwikkeling bij jongeren is voor jou een tweede natuur. Je ondersteunt jongeren bij het aanpakken van persoonlijke of sociale problemen en bevordert dat zij actief participeren in de samenleving. Verder zoek je actief samenwerking met andere relevante partijen en stel je jezelf coöperatief op. Je hebt HBO werk- en denkniveau en een afgeronde HBO CMV, Social Work of vergelijkbare opleiding. Je bent in staat om zelfstandig te werken en beschikt over pragmatisme en bent resultaatgericht. Kwartiermaker is voor jou bekend en je vindt het prima om onregelmatig te werken. Daarnaast ben je cultuursensitief en weet je wat er in de gemeente speelt. Je bent handig met social media en gebruikt dit in de communicatie met jongeren. Bij het bespreken van een casus in het sociaal team lever jij een adequate bijdrage.

Aanbod
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt een salaris geboden van minimaal bruto €2207 en maximaal bruto €3347 per maand, bij een 36-urige werkweek. Verder biedt de stichting Welzijn Molenlanden naast een aantrekkelijk werkklimaat met aandacht voor loopbaanontwikkeling, de gebruikelijke secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Je krijgt bij ons een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd vanaf januari 2021.

Meer informatie?
Bel voor meer informatie met Marlous Fieret, 06-38067170 of bekijk onze website www.welzijnmolenlanden.nl Mail je sollicitatiebrief en CV naar info@welzijnmolenlanden.nl Solliciteren kan tot 15 september 2020. De eerste gesprekken vinden plaats op 22 en 23 september 2020. Eventuele tweede gesprekken op 29 september 2020 in de avonduren.                                                                             

PDF downloaden en/of printen
Vacature Sociaalwerkers met de focus op jongeren