Senior adviseur administratieve organisatie (36 uur per week)

SENIOR ADVISEUR ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE EN VERBIJZONDERDE INTERNE CONTROLE (36 uur per week)

Je nieuwe baan
Als senior adviseur AO/VIC ben je onderdeel van het vakteam Financieel Beleid en Control (FBC) en verzorgt samen met je collega’s de verbijzonderde interne controles. Hiermee geven wij de organisatie een onafhankelijk en objectief oordeel over de kwaliteit van de processen. Samen met je collega’s overzie je de  belangrijkste beleidsontwikkelingen en risicogebieden binnen  Molenlanden. Je hebt de regie over de interne controle door de vakteams, adviseert vakteams over de administratieve organisatie en bent hiervoor 
het aanspreekpunt. Ook voer je de regie over het opstellen en laten vaststellen van het AO/IC plan door B&W. Samen met de concerncontroller stel je de interne managementletter (vanaf 2021) op  voor rechtmatigheid. Op verzoek van de concerncontroller voer  je specifieke onderzoeken uit, waarvan je de uitkomsten presenteert.  Daarnaast ben je een mede-aanspreekpunt voor de externe accountant bij de interim controle en stel je de conceptbestuurlijke reactie voor de managementletter op. Wij willen  datagedreven gaan werken. Het uitvoeren van een intern controleplan waarbij controles zoveel mogelijk ingebouwd zijn in systemen is het ideaalbeeld voor de toekomst.

Dit ben jij
Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding accountancy, bedrijfskunde of  bedrijfseconomie. Bij voorkeur heb je recente en relevante werkervaring  van minimaal drie jaar binnen het werkveld van verbijzonderde interne  controle op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau bij een gemeente. Het is ook mogelijk dat je deze ervaring hebt opgedaan bij een ander  overheidsorganisatie of een accountantskantoor. Daarnaast weet je alles van projectmatig en programmatisch werken en de bijbehorende werkprocessen. Als stevige persoonlijkheid neem je zowel in de ambtelijke als bestuurlijke processen de ruimte in om je doelen te bereiken. Je reflecteert op je eigen handelen, beweegt mee als het nodig is, maar kunt ook vasthoudend zijn als de situatie daar om vraagt. Het is belangrijk dat je kritisch bent, maar je ook kunt verbinden met onder meer proceseigenaren die je adviseert over verbetermaatregelen. Ervaring met data-analyse in de controle is een pre. Je communicatieve vaardigheden zijn zowel schriftelijk als mondeling uitstekend. In een stresssituatie blijf je juist kalm en denk je goed na. Werken met deadlines is voor jou vanzelfsprekend. Je denkt in oplossingen binnen de (wettelijke) kaders en signaleert kansen voor verbetering. Je goed ontwikkelde taxatievermogen in combinatie met je vakmanschap, maken dat je op een vernieuwende manier bijdraagt aan de doelen van Molenlanden.

Aanbod
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt een salaris geboden van maximaal € 5.169,- bruto per maand (Schaal 11, CAO gemeenten) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van de arbeidsvoorwaarden naar eigen wensen kunt inrichten. Verder biedt de gemeente een aantrekkelijk werkklimaat met aandacht voor loopbaanontwikkeling, goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-gemeenten.

Informatie & solliciteren
Bel voor meer informatie met Bert Waterman concerncontroller, 06 - 52 72 08 60 en mail je cv naar Linda Willems, HR adviseur, linda.willems@jouwgemeente.nl. Solliciteren kan tot 16 april 2021. De eerste gesprekken zijn gepland in week 16.

Deze vacaturetekst wordt intern en extern tegelijkertijd opengesteld. Bij  gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

PDF downloaden en/of printen
Senior adviseur administratieve organisatie en verbijzonderde interne controle (36 uur p/w)