2 vakspecialisten Frontoffice (21-36 uur per week)

TWEE VAKSPECIALISTEN FRONTOFFICE (21-36 UUR PER WEEK)
Die kiezen voor een goede balans tussen privé en werk.
Laat ons weten hoeveel uur je kunt en wilt werken!

Je nieuwe baan
Binnen het team Bouw- en Woningtoezicht ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Je beantwoordt vragen die per telefoon en e-mail binnenkomen. Het is een speerpunt van onze gemeente om gesprekken bij bedrijven of inwoners ‘thuis’ te voeren. Die gaan onder meer over vergunningvrij bouwen, bestemmingsplannen en procedures Wabo. Jij plant hiervoor afspraken in. 
Daarnaast behandel je principeverzoeken (bouwplannen vooruitlopend op de omgevingsvergunning) en voer je kleine afwijkingsprocedures. Je werkt nauw samen met collega’s omgeving (ruimtelijke ordening). Verder beoordeel je constateringen van de toezichthouders en verzorg je de informatie van je vakgebied voor de communicatiekanalen van de gemeente.

Dit ben jij
Je hebt een afgeronde Mbo opleiding bij voorkeur aangevuld met de opleiding Medewerker Lokale Overheid (MLO) specialisatie ruimtelijk domein. Heb je deze niet? Dan ga je de opleiding graag volgen. Je wilt namelijk alles weten op je vakgebied. Hoe meer kennis, hoe beter je onze inwoners en ondernemers verder kunt helpen. Daar doe je het voor en dat geeft je energie!
Mensen krijgen jou graag aan de lijn, omdat je goed luistert en tot de kern van de vraag doordringt. Het lukt je om snel te schakelen en op elk niveau een goed gesprek te voeren. Iedereen voelt dat jij je voor 100% inzet om snel een antwoord te geven. 

Aanbod
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt een salaris geboden van maximaal 
€ 3.591,- bruto per maand (CAO gemeenten schaal 8) bij een 36-urige werkweek. 
Naast genoemd bruto maandsalaris ontvang je 17,05% van jouw salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. De gemeente biedt een aantrekkelijk werkklimaat met aandacht voor loopbaanontwikkeling, goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO gemeenten.

Meer informatie?
Bel voor meer informatie met Rianne Struik, 06-52679083 of Zahaira Maria, 06-11527944. Mail je sollicitatiebrief en cv naar Lizette Jumnoodoo, medewerker HR, HRMolenlanden@jouwgemeente.nl. Solliciteren kan tot 22 augustus 2022. 

PDF downloaden en/of printen
2 vakspecialisten Frontoffice (21-36 uur per week)