Tweede ronde prikbussen

Dichtbij en zonder afspraak vaccineren 

Van dinsdag 23 november tot en met zaterdag 27 november staan er twee prikbussen in Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland. Inwoners van Molenlanden en omgeving kunnen zich hier laten vaccineren.

Na de grootschalige vaccinatie gaat de GGD voor de tweede keer dit jaar met de bus naar de inwoners toe. Dit om nogmaals de gelegenheid te bieden op een laagdrempelige manier en ook zonder afspraak een vaccinatie te halen. Dit kan uiteraard ook op een van de vele priklocaties in de omgeving. Onder andere in Gorinchem, Dordrecht, Nieuwegein en Tiel. Kijk op www.prikkenzonderafspraak.nl voor adres en openingstijden.  

Dichtbij, gratis, zonder afspraak
De prikbus is bedoeld voor inwoners die nog niet of nog niet volledig zijn gevaccineerd. Inwoners kunnen in de bus ook informatie krijgen over de vaccinatie tegen corona van voorlichters van de GGD.  

Informatie over vaccineren 
Ook mensen met prikangst kunnen hier terecht. Op www.ikhebprikangst.nl kunnen mensen met prikangst ook vrijblijvend informatie krijgen. Naar schatting heeft ongeveer 35% van de Nederlanders, last van prikangst. Dat heeft onderzoek van de Universiteit van Tilburg uitgewezen. Mensen met prikangst kunnen bij het bezoek aan de prikbus aangeven dat zij prikangst hebben, hiervoor is dan extra aandacht tijdens het vaccineren. In de bus kunnen inwoners kiezen uit BioNTech/Pfizer en Janssen.  

Openingstijden en locatie 
Van dinsdag 23 november t/m zaterdag 27 november zijn er twee prikbussen in Molenlanden:  

 • Nieuwpoort
  Parkeerplaats Spar 
  Waterlinie 62, 2965 CC Nieuwpoort 
   
 • Nieuw-Lekkerland 
  Parkeerplaats Aldi 
  Planetenlaan 80a, 2957 SN Nieuw-Lekkerland 

Inwoners kunnen zonder afspraak tussen 12.00 – 18.00 uur terecht.  

Voor wie?
Iedereen vanaf 12 jaar kan in de bus een vaccinatie krijgen met een vaccin dat beschermt tegen corona. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassen persoon bij moet zijn. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen alleen komen.  

ID en mondkapje meenemen 
Iedereen die een prik wil, moet een legitimatiebewijs laten zien en een mondkapje dragen. Ook kinderen moeten een legitimatiebewijs laten zien.  

Opening extra priklocaties 
De gemeente onderzoekt met de GGD of er in meerdere kernen in Molenlanden een tijdelijke priklocatie kan komen. Op www.ggdzhz.nl/vaccinaties/wijkgerichte-vaccinaties vindt u de meest recente tijdelijke/extra priklocaties in Zuid-Holland Zuid.