Testen voor toegang - Bezoekers

Gaat u naar een culturele, sociale of sportieve activiteit of evenement waarvoor een coronatoegangsbewijs nodig is?

Neem deze stappen

Stap 1: Koop een toegangskaartje of meld u aan voor een evenement

Stap 2: Maak een testafspraak

Plan een afspraak voor een coronatest bij 1 van de aangesloten testlocaties via Testenvoortoegang.nl. Zorg ervoor dat u maximaal 40 uur voor uw bezoek bent getest. Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden. 

Stap 3: Laat u testen

Zorg dat u op tijd bij de testlocatie bent. Neem uw legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak mee.

Stap 4: Testuitslag

U ontvangt na het testen binnen een uur de uitslag. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken.

Stap 5: Maak een coronatoegangsbewijs

 • Digitaal coronatoegangsbewijs
  Download de CoronaCheck-app. U vindt de app in de Apple App Store of de Google Play Store. Bij de negatieve uitslag die u ontvangt via Testen voor toegang, zit een ophaalcode. Gebruik deze ophaalcode in de CoronaCheck-app. De app maakt hier een QR-code van. Dit is uw coronatoegangsbewijs. 
   
 • Papieren coronatoegangsbewijs
  Ga naar Coronacheck.nl en klik op de knop “Maak papieren coronatoegangsbewijs”. Bij uw negatieve testuitslag heeft u ook een ophaalcode ontvangen. Deze ophaalcode vult u in. De website zet de testuitslag om in een QR-code. U kunt nu uw coronatoegangsbewijs met QR-code printen. 

Stap 6: Bezoek

U neemt uw coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of geprint op papier mee. Bij de ingang van het evenement of activiteit scant de organisatie uw coronatoegangsbewijs. Vergeet ook uw legitimatiebewijs niet. Uw gegevens worden vergeleken met de gegevens in het coronatoegangsbewijs. Tot slot laat u ook uw ticket of toegangskaartje zien.

Uitleg in video

 • Bekijk bovenstaande stappen in het filmpje Testen voor toegang
   
 • Hoe zet je je vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test in de CoronaCheck-app? Dat leggen we in deze video uit.

Basisregels blijven gelden

Bij een bezoek aan een evenement of activiteit met een coronatoegangsbewijs gelden de algemene coronamaatregelen. Iedereen houdt zich aan de basisregels, zoals handen wassen en afstand houden. Ook zijn er op veel plekken speciale looproutes.

Klachten?

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus Dan komt u niet naar de activiteit en laat u zich testen bij de GGD.

Coronamelder

De CoronaMelder-app waarschuwt u nadat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. U kunt de app downloaden in de App Store of Google Play Store. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl/testenvoortoegang.