Subsidie duurzaamheid

Gemeente Molenlanden biedt haar inwoners de duurzaamheidslening aan voor het financieren van duurzaamheidsmaatregelen. Door de sterke vraag naar de lening is het fonds, waaruit de leningen worden gefinancierd, inmiddels uitgeput. Dat betekent dat nieuwe aanvragen voor duurzaamheidsleningen (voorlopig) niet meer worden toegewezen. Wanneer er weer voldoende budget in het fonds zit zal dat op de website van gemeente Molenlanden bekend worden gemaakt.  

Informatie duurzaamheidslening 

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden. Tegenwoordig zijn er weinig subsidies die dit mogelijk maken. Voor een aantal maatregelen stelt de overheid subsidies beschikbaar, kijk hiervoor op Energiesubsidiewijzer. Wel is er een Duurzaamheidslening voor particuliere eigenaren en huurders. Deze lening maakt het mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente geld te lenen voor energiebesparende maatregelen in en aan de eigen woning. Ook duurzame maatregelen bij nieuw te bouwen woningen en de aanschaf van zonnepanelen via een postcode-roosregeling komen in aanmerking voor de duurzaamheidslening. 


Bespaar op uw energierekening met duurzame maatregelen! 

De duurzaamheidslening is ondergebracht bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). De medewerker van de gemeente doet een eerste technisch-inhoudelijke toets van de aanvraag. Hiervoor is het door u ingevulde aanvraagformulier duurzaamheidslening nodig. De gemeente heeft een overzicht met maatregelen die in aanmerking komen voor de lening.

Nadat u van de gemeente Molenlanden een toewijzingsbrief en een aanvraagformulier voor het SVn heeft ontvangen, vult u het aanvraagformulier in. U stuurt deze ingevuld naar het SVn, waarna het SVn de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening verzorgt. 

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk bouwwerken energiezuinig worden. De Stimuleringslening maakt het voor non-profitorganisaties, zoals sportverenigingen, mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente geld te lenen voor  energiebesparende maatregelen in en aan de eigen accommodatie. 

De stimuleringslening is ondergebracht bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). De medewerker van de gemeente doet een eerste technisch-inhoudelijke toets van de aanvraag. Hiervoor moet u een aanvraagformulier stimuleringslening invullen. De gemeente heeft een overzicht met maatregelen die in aanmerking komen voor de lening. Nadat u van de gemeente een toewijzingsbrief en een aanvraagformulier voor de SVn heeft ontvangen, vult u het aanvraagformulier in en stuurt u deze naar SVn. Deze partij verzorgt ook de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening.