Opvanglocatie Wilgenweg Groot-Ammers

Opvanglocatie aan de Wilgenweg
Wilgenweg Groot-Ammers

Update werkzaamheden en opening Wilgenweg (29 september 2022)

De afgelopen maand is hard gewerkt aan het verbouwen van het pand naar een geschikt verblijf voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zo zijn de grote ruimtes in kamers opgedeeld, is een gemeenschappelijke plek ingericht waar ook gekookt kan worden en er komen sanitaire voorzieningen in het pand. De aannemer werkt de komende tijd aan de afbouw. Daarna kan de inrichting starten. Tot voor kort zag het ernaar uit dat de locatie op 30 september opgeleverd kon worden. Door vertraagde levering van materiaal en te weinig personeel bij de aannemer, wordt deze oplevering maximaal twee weken later.

Nu kijken we of we de opvang al in een deel van het pand kunnen opstarten. Als dat lukt, verwachten we binnen twee weken de eerste mensen te kunnen ontvangen. Daarna komen er geleidelijk meer mensen. Eerst wordt opvang ingevuld voor mensen uit de particuliere opvang van Molenlanden. Later volgt in- en doorstroom vanuit de regionale aanmeldlocatie in Crownpoint in Dordrecht. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid coördineert dit.

-------------------------------------------------------------

Bericht 17 augustus 2022:

Particuliere opvang

In onze gemeente worden al sinds het uitbreken van de oorlog ruim 325 vluchtelingen particulier opgevangen. Met dank aan de vele betrokkenen loopt dat heel goed. Veel inwoners zetten zich daar elke dag weer voor in. We zijn daar erg van onder de indruk.

Opvangplekken blijven nodig, nu en voor de komende tijd

Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt en er nog steeds vluchtelingen naar Nederland komen, is er extra opvang nodig. Het kabinet heeft aan regio’s en gemeenten gevraagd te kijken of er meer opvangplekken te vinden zijn. Ook in onze regio Zuid-Holland Zuid is er behoefte aan extra opvangplekken.

Zuid-Holland Zuid werkt samen aan de opgave om ruim 2500 Oekraïense vluchtelingen op te vangen.

Opvanglocatie Wilgenweg Groot-Ammers

Gemeente Molenlanden heeft verschillende locaties onderzocht of ze geschikt te maken zijn voor opvang. De voorkeur gaat uit naar een opvanglocatie waar mensen voor langere tijd kunnen blijven. Aan de Wilgenweg in Groot-Ammers wordt de komende maand een opvang voor Oekraïense vluchtelingen ingericht. Deze opvang biedt, na een korte verbouwing, plek aan maximaal 60 vluchtelingen die daar langer kunnen verblijven.

Ondernemers en inwoners in de directe omgeving, Gelkenes en Nieuwpoort, informeren we per brief over de voorbereidingen.

Persbericht

Het volledige persbericht (17-08-2022) is hier te lezen. Op het kaartje hieronder ziet u de ligging van de opvanglocatie.