Nieuwe noodverordening per 27 september van kracht

27-09-20  |  Vanaf zondag 27 september, 18.00 uur gaat de nieuwe noodverordening in voor Zuid-Holland Zuid. Het aantal besmettingen loopt ook in onze regio op. Vandaar dat extra maatregelen nodig zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Met de extra maatregelen moet een tweede golf met man en macht worden voorkomen. De besmettingen onder jongeren en jong volwassenen lopen op, waardoor het coronavirus zich straks ook onder ouderen, senioren en kwetsbaren verspreid. Deze groep kan door het virus in het ziekenhuis belanden en loopt een verhoogd risico om aan het virus te overlijden. Dit is het moment om er samen voor te zorgen de ouderen, senioren en kwetsbaren te beschermen en te voorkomen dat de druk op de zorg verder toeneemt.

Horecamaatregelen
Bij gelegenheden met een horecavergunning gelden de volgende extra maatregelen:

  • Om middernacht stopt de inloop van bezoekers en gaat de muziek uit.
  • Uiterlijk 01.00 uur ’s nachts sluiten deze gelegenheden. 
  • Om uiterlijk 02.00 uur ’s nachts sluiten afhaalrestaurants en na 01.00 uur ’s nachts mogen zij geen alcohol meer verkopen.

Maatregelen gezelschappen van meer dan 50 personen

  • De maximale groepsgrootte voor gezelschappen (zowel binnen als buiten) wordt beperkt tot 50 personen. Voor uitvaarten, demonstraties, scholen en religieuze bijeenkomsten wordt een uitzondering gemaakt.

Meldplicht samenkomsten meer dan 50 personen

  • Maximaal 50 mensen mogen bijeenkomen. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Exploitanten of organisatoren kunnen via dit formulier een samenkomst melden.


De basisregels blijven belangrijk

Voor iedereen in Nederland geldt:

Bekijk de nieuwe noodverordening van 27 september 2020.